Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Factori mai puțin cunoscuți care pot declanșa migrenele

Tratarea migreneleor nu este un lucru tocmai ușor, având în vedere că această afecțiune poate fi provocată de mai mulți factori. Dacă unii dintre acești factori declanșatori sunt cunoscuți, la vedere, și pot fi ușor identificați, alții nu sunt foarte cunoscuți.

0 814

Așa stau lucrurile, de pildă, cu sulfiții. Sulfiții au proprietăți antioxidante și antibacteriene, motiv pentru care sunt folosiți drept conservanți. Numai că cercetătorii au descoperit că aceste substanțe pot provoca durerile de cap. Prin urmare, atenție dacă sunteți amatori de aperitive și mai ales de vin. Sunt de preferat nucile de macadamia sau semințele de lin pentru a evita instalarea migrenei.

Chiar dacă este weekend, evitați să dormiți mai mult și să leneviți. Asta dă peste cap ceasul biologic și poate contribui la instalarea unei migrene. Ideal ar fi ca trezitul să se facă la aceeași oră în fiecare zi, inclusiv sâmbăta și duminica. E recomandabilă, în schimb, o siestă la un moment dat, în timpul zilei.

Și dacă petreceți mult timp în fața unui ecran, fie că e vorba de televizor sau de calculator, v-ați putea alege cu o durere de cap. Variația de lumină și luminozitatea ecranului activează retina și nervii optici, ceea ce poate declanșa o migrenă. Pentru a o evita, e recomandabilă instalarea unei protecții de ecran, care reduce luminozitatea și contrastul. Faceți, de asemenea, pauze la intervale regulate, mergeți pe jos și căutați lumina naturală.

Oricât de ciudat ar părea, potrivit unei clinici specializate în tratamentul durerii de cap din Londra, inclusiv coafura poate influența instalarea migrenei. Părul strâns poate fi un factor declanșator. Atunci când părul este dat peste cap și prins în ceea ce se numește „coadă de cal”, el antrenează o tensiune continuă a scalpului, ceea ce, la rândul său, poate aduce o durere de cap. Potrivit cercetătorilor de la această clinică, durerea de cap dispare în mai puțin de 30 de minute după ce părul este lăsat liber.

Și razele soarelui pot declanșa o migrenă. Ele interferează cu talamusul, structura din creier ce trimite semnale instantanee de durere. De aceea, este indicat să nu ieșiți fără ochelari de soare în lumină puternică. De altfel, și căldura poate fi un factor ce provoacă migrena, pentru că ea duce la deshidratare și se știe că aceasta este o cauză a durerilor de cap. De ce? Pentru că deshidratarea duce la o fluctuație vasculară ce provoacă spasme ale arterelor din creier.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More