Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Filme cu femei puternice. Recomandări pentru Ziua Femeii

0 1.918

Un studiu recent a arătat că procentul filmelor în care protagonistul este femeie este foarte mic – o femeie a fost în 2014 personajul principal în doar 12% din filme.

Şi când stăm să ne gândim că foarte multe filme cu un personaj principal feminin sunt comedii romantice ieftine sau filme pentru adolescenţi, situaţia e şi mai tristă. Sigur, şi acest tip de filme este potrivit în unele situaţii, dar alteori ne dorim să vizionăm un film… serios, cu personaje bine conturate, care să ne rămână în memorie.

Acestea fiind spuse, iată, deci, recomandările noastre de filme cu femei puternice (în ordine cronologică):

„Steel Magnolias” este adaptarea piesei de teatru a lui Robert Harling cu acelaşi nume, iar numele său sugerează că personajele feminine sunt delicate ca nişte magnolii, dar puternice ca fierul. Cu Sally Field, Julia Roberts, Daryl Hannah, Dolly Parton, Shirley MacLaine şi Olympia Dukakis în rolurile principale, comedia-dramă este perfectă pentru o vineri seară.

THELMA & LOUISE (1991)

„Thelma & Louise” prezintă aventura unei chelneriţe şi a unei casnice din Arkansas care decid să rupă monotonia din viaţa lor şi să plece într-o călătorie. Însă Louise ucide un bărbat care vrea să o violeze pe Thelma, iar curând încep să fie vânate de poliţie. Susan Sarandon şi Geena Davis au fost ambele nominalizate la premiul Oscar pentru Cea mai bună actriţă în rol prinicipal.

STEPMOM (1998)

După ce Jackie (Susan Sarandon) şi Luke decid să divorţeze, el se aruncă rapid în braţele unei femei mai tinere (Julia Roberts), ceea ce duce la un conflict între cele două. Însă când Jackie e diagnosticată cu cancer, relaţia dintre ele se schimbă. O dramă impresionantă şi emoţionantă.

MILLION DOLLAR BABY (2004)

Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) are 31 de ani, este chelneriţă şi îşi propune să facă ceva cu viaţa ei. Decide să devină campioană la box, dar nu oricum, ci antrenată de un legendar antrenor, Frankie Dunn. Filmul este o poveste profundă despre hotărâre, putere şi dragoste, puse mai presus de curajul celor din lumea boxului profesionist.

WILD (2014)

Cheryl Strayed (Reese Witherspoon) este în pragul divorţului şi, după moartea mamei ei, simte că nu mai există speranţă. După ani de zile de reacţii distructive, ia o hotărâre pe care cei din jur o consideră nesăbuită: fără experienţă şi îndemnată doar de propria hotărâre, Cheryl începe o călătorie de 1500 de kilometri, pe jos şi de una singură.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More