Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Greșeli de evitat pentru bărboși

0 928

Fie iarnă, fie vară, o seamă de bărbați s-au obișnuit să poarte barbă, însă o astfel de bijuterie facială nu e chiar așa ușor de întreținut și nu întotdeauna capătă aspectul pe care mulți bărbați și-l doresc. Linia dintre a avea o barbă de viking sau o barbă care te face să pari un om al străzii este extrem de subțire! Astfel, venim cu o serie de greșeli pe care orice bărbos ar trebui să le observe și să le evite pe cât de mult posibil.

Linia gâtului e tăiată prea sus sau prea jos

Aceasta este cam cea mai frecventă greșeală pe care orice bărbos, începător sau nu, o face. Problema cu linia gâtului este că, tăiată prea sus, scade din aspectul masiv al bărbii. Tăiată prea jos îți face barba să arate ca un tufiș deformat. Este de reținut că barba va arăta sănătoasă și va prinde forme datorită părului ce pornește de la punctul ce unește falca cu gâtul.

Linia de pe obraji tăiată inegal

O altă greșeală pe care mulți dintre noi o fac este faptul că, atunci când aranjăm barba, liniile de la obraz scapă de sub control. Ba una e prea sus, ba una e prea jos, ceea ce dă bărbii un aspect asimetric și totodată dă un aspect inestetic feței.

Mustața și barba sunt lăsate să crească în voie

Aici apare diferența aceea subțire între o barbă curată, aranjată, și cea care te poate pune la colțul străzii pe marginea unui trotuar. Marginile bărbii și ale mustății trebuie scurtate din când în când. La fel și firele rebele ori prea lungi trebuie îndepărtate și ele. E o treabă relativ ușoară dusă la bun sfârșit cu ajutorul unei mașini de tuns.

Nu tăia prea mult din barbă

În momentul în care barba pare a fi deja prea mare punem mâna pe foarfecă sau pe mașina de tuns și încercăm să o aranjăm după bunul plac sau ochiometric. Este o greșeală enormă deoarece, de cele mai multe ori, din lipsa câmpului vizual sau a experienței, o să tăiem părți inegale, iar, în cele din urmă, vim fi nevoiți să dăm cu totul barba jos. Recomandăm astfel vizite la un bărbier sau chiar la o simplă frizerie de cartier.

Barba deshidratată

E neapărat nevoie ca barba să fie hidratată, iar pentru asta e nevoie de produse precum balsamul de barbă și uleiul de barbă. Piața acestor produse este într-o creștere extrem de rapidă și astfel nu o să ai probleme în a găsi exact produsul pe care îl cauți. Totodată, cu ajutorul acestor cosmetice bărbătești, barba va deveni ușor de modelat și va prinde un anumit contur.

Barba trebuie spălată ca orice parte a corpului

Nu în ultimul rând, pentru a arăta perfect, barba trebuie ținută curată. Aceasta înseamnă că trebuie spălată în mod regulat, la două, trei zile, folosind șampon (există produse speciale pentru acest ritual). În același timp, nu ar trebui să lipsească, după uscare, pieptenele și peria căci forma bărbii va fi dată prin periere.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More