Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Hajdúszoboszló – Hungarospa, cel mai mare complex balnear din Europa

0 1.440

Poziţionat în Europa Centrală, în partea estică a Ungariei, oraşul Hajdúszoboszló se află în imediata vecinătate a renumitei puste din Europa, Hortobágy şi a vibrantului oraş Debreţin, la 220 km de Budapesta. Dispune de facilităţi excelente de transport; este uşor accesibil  prin intermediul autostrăzilor, a căii ferate, precum şi cu avionul, prin Budapesta şi Debreţin.

Situată aproape de  graniţa cu România, Hajdúszoboszló este destinația preferată a turiștilor români din vestul țării: la 73 km de Oradea, 191 km de Baia Mare, 125 km de Satu Mare, 224 km de Cluj-Napoca, 241 Km de Timișoara.

Localitatea este atestată documentar din 1075, apa termală de 73 grade Celsius fiind descoperită abia în 1925 în urma unor foraje. Acest dar neaşteptat a hotărât principala linie de  dezvoltare a oraşului.

De efectele apei ce conţine iod și alte săruri minerale se pot bucura deja de mai mult de nouă decenii şi turiștii care ajung la Hajdúszoboszló . Bazându-se pe apa termală cu renume european, în băile renovate în anul 1999, se oferă în jur de 40 de tratamente medicale. Apa termală este adecvată pentru boli reumatice, ginecologice, precum şi pentru cure suplimentare după traumatisme şi tratamente post-operatorii.

Azi, cel mai mare complex balnear din Europa – Hungarospa – cu celebrele sale  Băi Termale, ştrand, Aquapark şi Aqua-Palace oferă aventuri de neuitat pe tot parcursul anului pentru turiștii de toate vârstele, atât pentru recuperare cât şi pentru recreere.

Hajdúszoboszló este oficial clasificată drept o staţiune balneară de excepţie a Ungariei. Pe lângă facilităţile sale binecunoscute, festivalurile de vară, atmosfera prietenoasă a oraşului, apropierea faţă de Hortobágy, pusta maghiară / patrimoniu UNESCO /şi Debreţin, precum şi  numeroasele atracţii naturale şi arhitecturale din zonă, oferă oaspeţilor posibilitatea de a avea o vacanţă completă. Inima tuturor activităţilor de tratament, wellness şi agrement din Hajdúszoboszló este apa.

Aici se află cel mai mare complex balnear din Europa, rezultat al dezvoltării continue a localităţii, care a crescut dintr-un mic orăşel în cea mai vizitată destinaţie după Budapesta, cu  1.327.377 nopţi petrecute în staţiune ( 2018. )

Gama variată a restaurantelor cu terase, cu muzică pentru toate preferințele, garantează exprienţele culinare oaspeţilor săi. Cavalcada programelor culturale, sportive şi de timp liber îmbogăţesc cu noi impresii vizitatorii. Sunt foarte populare festivalurile gastronomice, anual seria evenimentelor în aer liber fiind deschisă în luna mai de Festivalul Berii şi Grătarului, sezonul fiind închis de Festivalul Vinului şi al Alimentelor Bio, organizat în septembrie de către Asociaţia Hotelierilor din Hajdúszoboszló.

Muzeul Bocskai István, Muzeul Internaţional Modern, Casa olarilor, case populare, biserici, statui, precum faimoasa Colecţie de clopote Obrozil pot fi vizitate tot anul.

Nu trebuie să uităm nici Debreţin şi Hortobágy, precum şi obiectivele turistice oferite de aşezările mai mici din jur. Acestea pot completa sejurul în oraşul balnear cu excursii turistice în aceste zone.

Multe persoane – dincolo de tratament – sunt interesate de programele culturale, – recreere, – agrement şi de cunoaşterea tradiţiilorşimoştenirilor naturale ale zonei.

 „Triunghiul de Aur”, după cum mai este cunoscută regiunea delimitată de Hajdúszoboszló, Hortobágy şi Debreţin, aşteaptă oaspeţii cu o ofertă turistică ce va satisface toate tipurile de pasiuni.

Turiştilor care ajung la Hajdúszoboszló au la dispoziţie o gamă variată de oferte de cazare:  30 de hoteluri, 24 de pensiuni, 1500 de case private și 2 campinguri ce asigură odihnă într-o atmosferă plăcută.

Alte informaţii: https://www.hungarospa.hu/ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More