Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Idei de cadouri pentru casă nouă. Cum faci alegerea potrivită

0 918

Când vine vorba de cadourile pentru casă nouă, primul lucru care îți vine în minte este că trebuie să iei obiecte practice, care să-i fie de folos gazdei. Poți, însă, opta și pentru daruri simbolice care să-i amintească peste timp că le-a primit, cu o ocazie specială, de la tine. 

Alegerea darului potrivit, însă, nu este întotdeauna ușoară, chiar și atunci când cunoști foarte bine persoana căreia i-l dai. În cele de mai jos, descoperi câteva idei de cadouri pentru casă nouă și cum să faci alegeri inspirate, indiferent de situație.  

Aparate electrocasnice

Din categoria cadourilor practice, de care gazda are nevoie, fac parte aparatele electrocasnice. Un ventilator de camera, un umidificator sau purificator de aer, de pildă, sunt produse care ar putea ajuta la menținerea unui aer curat în locuință. Cuptoarele electrice sau cu microunde, aspiratoarele, blenderele, roboții de bucătărie sunt alte opțiuni utile.

În cazul unor astfel de cadouri, există, însă două riscuri majore: fie gazdele au deja obiectul, fie un alt invitat s-a gândit la același lucru ca și tine. Prin urmare, este bine să te consulți înainte cu ceilalți musafiri și cu rudele sau prietenii apropiați gazdelor. 

Piese mici de mobilier

O variantă ceva mai riscantă, dacă nu faci o mică documentare înainte, sunt și piesele de mobilier. Aici, este foarte important să știi dacă noua casă este un mic apartament într-un bloc sau o vilă cu grădină și piscină. Apoi, va trebui să afli informații despre designul casei, ca să nu iei ceva ce nu se potrivește cu decorul. 

Dacă ai toate datele de care ai nevoie, atunci poți alege o măsuță din lemn sau din sticlă pentru cafea, un cuier mic sau un set de scăunele pentru grădină. 

Cadouri personalizate

Când vrei să aduci o notă personală cadoului pe care îl oferi, atunci poți fi cât vrei de creativ. Cele mai apreciate sunt cele handmade. Dacă ai un talent deosebit la desen, de pildă, oferă-i gazdei un tablou realizat de tine. Va aprecia că te-ai gândit la ceva atât de personal și că ai făcut un efort pentru ea. 

O altă opțiune sunt aranjamentele florale cu trandafiri criogenați sau obiectele decorative gravate cu mesaje haioase. Poți, de asemenea, alege câteva fotografii cu cele mai amuzante momente petrecute împreună de-a lungul timpului și să-i faci un album în care să inserezi glume despre acele clipe sau poveștile lor. 

Obiecte de colecție

Pasiunile gazdei pot fi un reper în ceea ce privește alegerea cadoului de casă nouă. Dacă știi că gazda e pasionată de muzică veche și știi că are deja un pickup, poți să îi aduci câteva viniluri rare, de pildă. O sticlă de vin de colecție este o altă variantă elegantă și rafinată. 

Gadgeturi

Dacă gazdele urmează să fie părinți, în curând, atunci poți să le iei un monitor pentru bebeluș, de pildă, prin care vor ști ce face micuțul chiar dacă nu sunt în cameră cu el. Un set de boxe sau de un sistem inteligent de iluminat casa sau grădina pot fi alte opțiuni interesante.

Cum alegi cadoul pentru casă nouă potrivit

Înainte de a alege cadoul pentru casă nouă, e bine să te gândești la câteva lucruri care te pot ajuta să optezi pentru darul potrivit. Iată câteva dintre ele:

Cine se mută – Prieten, soră, unchi, fost coleg de facultate, actual coleg de serviciu sau chiar șef? Dacă pentru sora sau amicul tău cel mai bun poți opta pentru cadouri personalizate și haioase, de pildă, dacă e vorba de colegul de serviciu sau de șeful tău, atunci e recomandat să optezi pentru ceva mai convențional. 

Unde se mută – Dacă e vorba de un apartament, evită să iei un cadou care ocupă foarte mult spațiu, pentru că s-ar putea să nu aibă unde să-l pună. În cazul în care este o casă proaspăt redecorată, nu alege ornamente sau decorațiuni, pentru că s-ar putea să nu se potrivească deloc cu designul ales de gazde. 

Care sunt circumstanțele mutării – Trebuie să ții cont dacă gazda se mută pentru prima dată într-o casă nouă, dacă va locui împreună cu partenerul de viață sau nu. Gândește-te de unde s-au mutat gazdele și dacă poți să oferi ceva ce nu au avut la anterioara locuință. 

Vârsta gazdei – Dacă este vorba de persoane mai în vârstă și conservatoare, nu alege să le oferi gadgeturi, pentru că s-ar putea să nu le fie pe plac și să nu le găsească deloc utile. 

Au copii sau nu – Dacă gazdele au copii mici, evită să iei cadouri care i-ar putea pune în pericol. De pildă, nu este recomandat să iei obiecte care pot fi înghițite de cei mici.

Bugetul nu este important – Studiile au demonstrat că acțiunea de a dărui sau de a primi cadouri ne face mai fericiți, indiferent de valoarea darului în sine. Nu este important să alegi ceva foarte scump sau voluminos, ca să impresionezi gazdele. Cadoul tău trebuie să producă emoții, în primul rând. Gândește-te mai degrabă la personalitatea gazdelor, la pasiunile lor și alege ceva care să le facă plăcere. 

Indiferent ce cadou de casă nouă faci, important este să dăruiești ceva ce îi va aduce aminte mereu gazdei de momentul special în care l-a primit. Ține cont de pasiunile și personalitatea celor cărora le sunt destinate cadourile, dar și de opțiunile pe care le au ceilalți invitați, ca să eviți alegerile neinspirate. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More