Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Idei frumoase pentru intrarea în apartament sau casă. Cum să amenajezi holul locuinței

0 642

O cameră de cele mai multe ori mică, îngustă și întunecată, holul este probabil una dintre cele mai subestimate zone ale casei. Când vine vorba despre amenajarea locuinței, mulți trec repede holul cu vederea și își îndreaptă atenția spre camere considerate mai importante, cum ar fi livingul, dormitorul sau bucătăria.

Însă, prins în zonă de tranziție între afară și acasă , un loc de depozitare și spațiul unde aplici ultimele retușuri înainte să ieși din casă, holul merită efortul în amenajare. Cu mobila și obiectele de decor potrivite și cu un gram de inspirație, poți transforma chiar și acest spațiu, la prima vedere anost, într-un loc confortabil, funcțional și deosebit din punct de vedere estetic.

Descoperă idei ingenioase de amenajare, poze care să te inspire și piesele care te vor ajuta să creezi o atmosferă fermecătoare în hol.

Piese de mobilier esențiale în hol

Indiferent ce stil de amenajare alegi, sunt câteva piese de mobilier care ar trebuie să fie nelipsite din holul tău. Fie că e vorba de dulap, cuier, consolă sau pantofar, acestea îmbină aspectul practic și pe cel estetic.

Dulapul sau Garderoba

Dulapul pentru hol are un rol foarte important în organizarea hainelor pe care îți dorești să le ai mereu la îndemână. Atât dulapurile cu rafturi, cât și cele cu bară pentru umerașe îți pun la dispoziție un spațiu generos pentru depozitare. Pe lângă haine, eșarfe sau pălării, piesele de dimensiuni mai mari îți permit să stochezi și genți.

Asemenea dulapului, o garderobă pentru hol înseamnă mult spațiu pentru depozitarea hainelor și accesoriilor necesare. Dacă alegi o piesă de mobilier cu oglindă incorporată, vei putea să-ți mai privești o dată întreaga ținută, chiar înainte de a ieși din casă. O astfel de piesă poate fi inclusă cu ușurință în decoruri diverse sau poți construi amenajarea din hol în jurul ei, fiind cea mai impunătoare din tot spațiul.

Cuierul

Dacă spațiul din hol este destul de restrâns, îți recomandăm să optezi pentru un cuier suspendat. Acesta poate fi așezat atât pe ușă, în special în cazul unui hol închis, dar și pe perete.

Bancheta

Să amenajezi o zonă unde poți să stai și să te relaxezi în hol te va ajuta să aduci o doză în plus de confort în încăpere. Dacă ai un hol de dimensiuni mai generoase, un fotoliu va fi grozav, iar dacă spațiul e limitat, o banchetă pe care pui câteva perne decorative va îmbina utilul cu plăcutul.

Pe lângă faptul că este un accesoriu deosebit de aspectuos, bancheta din hol joacă și un rol funcțional. O poți folosi de fiecare dată când îți cureți pantofii sau te încalți, așezându-te confortabil. Poți opta pentru o banchetă prevăzută atât cu spațiu de depozitare pentru diverse accesorii, dar și cu un raft special pentru încălțămintea pe care o folosești mai des.

Decorațiuni și accesorii pentru hol

Deși piesele de mobilier sunt într-adevăr esențiale, mai sunt câteva elemente care dau suflet și personalitate holului.

Tapet

Cele mai multe holuri, mai ales cele de la intrare în apartament, sunt mici și nu lasă foarte mult loc pentru accesorii decorative. Asta însă nu înseamnă că nu poți să dai personalitate spațiului. Tapetul este una dintre cele mai simple și eficiente metode să dai viață holului fără a-l supraaglomera.

Cu atâtea modele la dispoziție, poți alege orice culoare imprimeu se potrivește cu dorințele tale. Tapetul în hol cu pattern orizontal face spațiul să pară mai lung, în timp ce un unul cu linii verticale, va da înălțime camerei. Clasicele culorile neutre, bej sau gri deschis, exprimă eleganță; un model cu imprimeu floral va capta atenția într-un hol amenajat în stil vintage, iar un perete decorat cu un tapet cu model geometric va fi vedeta holului modern sau contemporan.

Amenajarea holului în funcție de tipul locuinței

Dimensiunile holului vor dicta restul deciziilor de design. Dacă locuiești la casă, șansele să ai un hol mai mare cresc, dar și holurile mici din apartamentele de la bloc au potențialul să devină mai mult decât un coridor funcțional.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More