Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Idei și sfaturi utile pentru ca cei mici să învețe prin joacă

0 328

Joaca este esenţială pentru copii, indiferent de vârsta lor. Nu există o limită inferioară sau superioară de vârstă pentru a începe sau a înceta jocurile şi activitățile de acest tip în cazul celor mici.

Dacă ne gândim mai bine, chiar şi adulţii au astfel de activităţi din când în când, fie că e vorba de jocuri de societate, jocuri ce implică mişcarea fizică precum paintball sau jocurile pe calculator.

 Din fericire, joacă are o mulţime de beneficii, aşa că aceasta nu este niciodată un timp pierdut. Cei mici pot afla lucruri noi şi pot dezvolta abilităţi utile în funcţie de jocurile şi tipul de joacă pe care îl prefera.

 Descoperă 3 moduri prin care copii pot învăţa lucruri noi prin joacă

Jocurile de tip LEGO

 Jocurile de acest tip sunt foarte populare în rândul celor mici, atât al copiilor de 3 sau 4 ani, cât şi al celor de 12 sau 13 ani. Acestea au o mulţime de avantaje şi sunt o super idee pentru a le ocupa frumos timpul copiilor.

 Cu ajutorul pieselor de LEGO se pot crea figurine şi decoruri extraordinare, iar cei mici pot învăţa foarte multe lucruri despre domenii interesante. Spre exemplu, jocurile de LEGO ce implică prinţi şi prinţese le pot deschide apetitul copiilor către basme, poveşti sau chiar istorie.

 Mai apoi, aceste jocuri au şi avantajul de a stimula creativitatea şi simţurile motrice. Copii construiesc folosindu-şi mâinile, ceea ce îi ajută să dezvolte modul în care se mişcă şi în care îşi coordonează mişcările.

 Dacă credeai că jocurile de LEGO sunt doar pentru băieţi, trebuie să ştii că există o mulţime de variante care se potrivesc pentru ambele sexe. Spre exemplu, pentru cei pasionaţi de lumea Disney, poţi alege astfel de jocuri cu printi si printese, iar pentru copii pasionați de masini și obiecte tehnice, poți opta pentru LEGO Technics.

Jocurile de cuvinte

 Jocurile ce implică folosirea cuvintelor îi ajută pe copii să îşi dezvolte vocabularul, dicţia şi să înveţe să vorbească corect şi coerent. Vei găsi o mulţime de jocuri de implica folosirea cuvintelor pe internet, dacă celui mic îi place să se joace pe tabletă sau pe calculator şi are o vârstă potrivită pentru a folosi astfel de dispozitive.

 De asemenea, există jocuri de cuvinte simple, pe care le poţi juca alături de copii oricând. Spre exemplu, jocul Fazan se pretează pentru aproape orice locaţie. Îl poţi juca în maşină, acasă, la plimbare sau în vacanţă şi se poate juca în 2 persoane sau în mai multe, în funcţie de situaţie.

Joaca cu animăluţe

 Copiii iubesc animalele şi este o idee bună ca aceştia să înveţe de la o vârstă fragedă sa nu se teamă de ele şi să le trateze cu iubire şi respect. Atunci când cei mici se joacă frumos cu animalele, ei pot învăţa empatia şi iubirea faţă de alte fiinţe, lucru ce îi ajută să se dezvolte frumos.

 Există o mulţime de moduri prin care cei mici pot învăţa jucându-se. Permite-le acestora să se dezvolte armonios prin joacă şi asigură-te că aceştia aleg mereu jocurile potrivite pentru vârsta lor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More