Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Împrospătează-ți casa cu arome naturale: 10 sfaturi ca în casa ta să miroase întotdeauna plăcut!

0 579

Există câteva metode eficiente de a păstra aroma plăcută și atmosfera cordială în casa ta. Mereu poți crea un difuzor natural de aromă. Acesta va aduce prospețimea dimineții la care visai atât de mult și va neutraliza toate mirosurile neplăcute, fără să afecteze sănătatea ta și a familiei tale.

Sfaturi pentru un miros plăcut în casă

#1. Pune în baie câteva frunze de mentă

Menta are o aromă profundă, îmbietoare și relaxantă. Găsește un recipient drăguț care să completeze frumos interiorul și așează-l pe raftul sau nișa din baie. Vaporii de aer cald vor difuza mirosul prin toată camera și-l vor menține pentru mult timp.

#2. Folosește lumânări și boabe de cafea

Adori mirosul de cafea? De ce să nu lași această aromă să-ți învăluie subtil întreaga casă, transformând locuința într-un loc îmbietor și confortabil în care să revii de fiecare dată cu cea mai mare plăcere? Umple un bol cu boabe prăjite de cafea și așează pe centrul acestuia o lumânare parfumată.

#3. Aplică câteva picături de ulei esențial pe tubul de carton din rola de hârtie igienică

Acest șiretlic va menține mirosul plăcut în toaletă și nu va mai fi nevoie să apelezi la spray-uri cu arome artificiale. Parfumul va învălui discret toată camera.

Odorizante naturale făcute în casă

#4. Fierbe câteva coji de portocale sau de lămâie

În loc să cheltui bani pe un difuzor scump de aromă, poți să tai coaja unei lămâi sau a unei portocale și să o fierbi la foc mic. Efectul va fi la fel de plăcut. Aburii vor răspândi mireasma prin întregul apartament și aceasta se va menține pentru mult timp. Bineînțeles, oala nu trebuie acoperită cu capac.

#5. Folosește frunze uscate de ceai pentru a înlătura mirosul neplăcut din jurul coșului de gunoi

Frunzele uscate neutralizează orice aromă, chiar și cea mai puternică. Structura acestora îmbibă umezeala și mirosul neplăcut din jurul coșului cu gunoi. Din aceleași considerente multe gospodine așează pliculețe de ceai în încălțăminte pentru a se debarasa de bacterii și de mirosul urât.

#6. Aplică un amestec de bicarbonat de sodiu și uleiuri esențiale pe covor

Prepară o soluție pe bază de bicarbonat de sodiu și uleiuri esențiale și șterge cu aceasta suprafața covoarelor. După care dă cu aspiratorul pentru a îndepărta resturile de bicarbonat. Acest truc va îmbunătăți mirosul din apartamentul tău și te va ajuta să scapi de bacterii.

Odorizante naturale de cameră

#7. Confecționează un difuzor de aromă sub formă de spray

Vei avea nevoie de apă, uleiuri esențiale și un pulverizator. În acest fel, vei putea folosi difuzorul în orice moment și oriunde dorești, atât pentru a neutraliza mirosul urât, după înlăturarea sursei de miros, cât și pentru a răspândi o miroznă îmbietoare prin toată casa.

#8. Confecționează un difuzor cu bețișoare parfumate

Pentru a confecționa acest difuzor, vei avea nevoie de un recipient stilat de sticlă, 85 ml de ulei de măsline, 15 ml de alcool etilic, 25 de picături de ulei esențial și două bețișoare de bambus. Bețișoarele facilitează răspândirea aromei, iar alcoolul sporește volatilitatea substanței, astfel încât mireasma învăluie subtil întreaga casă.

Trucuri pentru miros plăcut în casă

#9. Usucă rufele în apartament

Mai întâi usucă-le la balcon pentru a elimina excesul de umiditate, după care transportă-le în casă. Mirosul de balsam va transforma complet atmosfera din casa ta.

#10. Aplică câteva picături de ulei esențial pe o lampă stinsă

Așteaptă ca uleiul să se usuce, iar în momentul în care lampa se va încălzi, mirosul se va răspândi în toată camera.

Din câte poți observa, pentru a crea o atmosferă de confort în casa ta nu ai nevoie de odorizante scumpe și mai cu seamă de arome artificiale. Dar tu la ce trucuri apelezi transforma atmosfera din locuința ta?

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More