Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

În ce să investești sume mici de bani. Idei de investiții pentru 2021

0 851

Investițiile reprezintă o modalitate prin care îți poți asigura un câștig financiar în viitor și sunt o variantă luată în calcul de tot mai multe persoane, mai ales în această perioadă de criză, provocată de pandemia de coronavirus. Pentru ca riscul să fie cât mai mic, este important de știut că investițiile nu se referă doar la sume mari. Poți investi cu succes sume mici de bani, iar în 2021 există multe posibilități în acest sens.

Ce înseamnă o suma mică atunci când vine vorba de investiții

Atunci când este vorba de sume mici care pot fi investite, acestea pot porni chiar și de la 100 de lei.

Pentru a investi sume mici de bani există mai multe opțiuni, una dintre ele fiind cea a depozitelor bancare, care sunt considerate cele mai sigure investiții din acest moment, potrivit financer.com. Depozitele bancare sunt mult mai profitabile decât conturile de economii standard, pentru că vin cu niște dobânzi mult mai consistente.

În plus, depozitele sunt asigurate în limita a 100.000 de euro/individ/bancă, ceea ce înseamnă că în cazul în care banca va da faliment, persoana va fi despăgubită de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare. Cei care vor să se expună unui risc minim trebuie să știe că o soluție bună este cea a investiției în mai multe depozite.

O altă variantă care poate fi luată în calcul este investiția în titluri de stat sau obligațiuni de stat. Prin acestea, cetățenii împrumută statul pentru o anumită perioadă, iar la final vor primi suma creditată, la care se adaugă o dobândă fixă anuală. Investițiile în titlurile de stat nu sunt impozitabile.

O modalitate de a face investiții este și cumpărarea/vânzarea de acțiuni. Acestea atestă dreptul de proprietate asupra unei părți din capitalul social al unei societăți. În astfel de cazuri, profitul vine atunci când vinzi acțiuni de la o companie care are o valoare de piață mai mare decât în momentul în care ai achiziționat respectivele acțiuni.

De asemenea, poți obține bani din dividende. Asta înseamnă că pentru fiecare acțiune pe care o deții, ai dreptul să primești o cotă parte din profiturile pe care compania le-a înregistrat.

În ce să investești sume foarte mici – 100 de lei pe lună

Fondurile de investiții sau fondurile mutuale pot fi, de asemenea, o opțiune. Ele au fost gândite pentru punerea în comun a banilor mai multor investitori privați, realizându-se astfel plasamente financiare. Scopul este acela ca sumele investite să fie multiplicate.

Nu în ultimul rând, una dintre cele mai actuale modalități de a investi bani în 2021 este reprezentată de monedele virtuale sau criptomonede. În acest caz, specialiștii recomandă ca în criptomonede să fie investite sume mici pentru a evita orice risc.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More