Lupta cu kilogramele – ce să faci ca să te îngraşi
La fel ca dieta pentru slăbit, dieta pentru îngrăşat presupune mult efort, sport şi grijă la alimentaţie. În acest articol, îţi vom oferi cele mai utile sfaturi pentru a te îngrăşa sănătos şi echilibrat.
Ce înseamnă o dietă de îngrăşare
Înainte de a începe o cură de îngrăşare, trebuie să stabileşti câte kilograme ai vrea să acumulezi. Acest aspect este esenţial pentru a te îngrăşa sănătos şi treptat. Mulţi apelează la o metodă simplă: mănâncă foarte mult şi nu fac deloc mişcare, lucru total nesănătos. Modificările drastice în greutate vor aduce numai efecte negative, atât la nivel fizic, cât şi la nivel psihic. Te poţi îngrăşa mai mult decât vrei, iar kilogramele acumulate nu se vor depune corect.
Astfel, te poţi simţi mai rău decât în momentul în care ai început dieta. Iată ce trebuie să ai în vedere atunci când vrei să iei în greutate:
- Fii conştient de modul în care arată corpul tău şi cum sunt distribuite kilogramele.
- Ia în calcul moştenirea genetică şi raportează-te la înălţimea şi greutatea părinţilor tăi. De cele mai multe ori, copilul moşteneşte felul în care arată unul dintre părinţi.
- Gândeşte-te care a fost numărul de kilograme cu care te-ai simţit cel mai bine în trecut. Astfel, vei ştii la ce să te raportezi atunci când începi dieta.
- Reţine că acumularea kilogramelor trebuie să fie lentă şi constantă. În acest fel, vei reuşi să arăţi aşa cum îţi doreşti, fără să faci excese alimentare.
Dieta de îngrăşare presupune un plan bine pus la punct. După ce ai stabilit numărul de kilograme pe care ai vrea să le acumulezi, vei avea nevoie de o dietă echilibrată, combinată cu activitate fizică regulată. Este indicat să consulţi un specialist, care îţi poate spune cum să te îngraşi sănătos. Pe lângă alimentaţie şi sport, acesta îţi poate recomanda şi vitamine sau suplimente alimentare.
Pentru a te îngrăşa sănătos, trebuie să creşti numărul de calorii consumate zilnic. Poţi încerca să mănânci porţii mai mari sau să mănânci mai des. Un nutriţionist te va ajuta şi în acest sens, oferindu-ţi o dietă echilibrată, bazată pe alimentele pe care le consumi în mod obişnuit.
Următorul pas este să îţi măreşti masa musculară. Mergi la sală şi consultă un instructor de fitness, care îţi va arăta ce tipuri de exerciţii să urmezi. Nu în ultimul rând, va trebui să consumi alimentele potrivite. Aşa cum am menţionat anterior, nu este recomandat să mănânci mult şi prost. Ai în vedere consumul de alimente bogate în glucide şi proteine, precum: peşte, lactate sau carne de porc şi de vită. Nu te feri nici de alimentele bogate în calorii. Ouăle sau carnea roşie sunt ideale pentru a câştiga în greutate. Totuşi, lasă deoparte mâncarea de tip fast-food sau dulciurile în exces.
Trucuri care te ajută să te îngraşi
Pe lângă dieta pe care nutriţionistul o va stabili pentru tine şi activitatea fizică ce te va ajuta să câştigi masă musculară, trebuie să ai în vedere şi alte trucuri utile:
- Nu bea apa înainte de masă. Îţi scade pofta de mâncare şi nu vei mai putea să mănânci la fel de mult pentru a obţine suficiente calorii.
- Mănâncă mai des. Ia o gustare ori de câte ori simţi nevoia sau bucură-te de o masă în plus faţă de modul obişnuit.
- Bea lapte. Consumul de lapte este o modalitate simplă de a obţine calorii şi proteine.
- Nu te feri de shake-uri. Aceste băuturi sunt foarte bogate în proteine, calorii şi carbohidraţi.
- Foloseşte farfurii mai mari. Vei mânca mai mult şi vei fi mai motivat să termini tot din farfurie.
- Foloseşte frişcă în cafea. Aceasta este o soluţie simplă de a câştiga mai multe calorii.
- Nu te priva de odihnă. Un somn bun este foarte important pentru creşterea musculară.
- Consumă cât mai multe legume şi alimente bogate în proteine. Acestea te vor ajuta să ajungi mai uşor la numărul de kilograme dorite.
- Nu fuma! Fumătorii tind să cântărească mai puţin decât nefumătorii. Dacă eşti fumător, trebuie să ştii că renunţarea la fumat te poate ajuta să câştigi câteva kilograme în plus.
Dieta pentru îngrăşat nu va produce schimbări peste noapte. Vei avea nevoie de multă ambiţie, de un nutriţionist care să te ajute cu alimentaţia şi de mult sport. Rezultatele nu vor întârzia să apară. Atunci când ai atins greutatea dorită, menţine schimbările pe care le-ai făcut în noul stil de viaţă.