Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Mesaje de Sfânta Maria. Urări pe care le poți trimite celor care își serbează onomastica

0 243

Potrivit datelor de la Direcția pentru Evidența Populației și Administrarea Bazelor de Date, în România sunt peste 2 de milioane de români care sărbătoresc onomastica cu ocazia zilei de Sfânta Maria, și dintre aceștia, 1,8 milioane sunt persoane de sex feminin.

Sf. Maria este sărbătorită de două ori pe an, pe 15 august și pe 8 septembrie, iar părerile privind ziua în care se fac urări sunt împărțite. Mulți ortodocși consideră că de Sfânta Marie Mare, când se marchează Adormirea Maicii Domnului, nu se fac urări celor care au onomastica în această zi, dar pentru cei care doresc oricum să trimită mesaje, vă oferim o listă cu texte din care să vă inspirați. 

Mesaje de Sf Maria

Cele mai frumoase mesaje și urări sunt cele simple care se trimit din suflet, însă dacă vrei să compui un text care să impresionze, dar nu stai bine la capitolul inspirație, alege un mesaj din lista de mai jos.

Mesaje pentru soț/soție

Dacă vrei să-ți impresionezi partenerul/partenera de viață alege un mesaj din cele de ma jos, cu care garantat nu vei da greș.

1. „Dumnezeu mi-a dat familia, Sfânta Maria, al cărui nume îl porţi mi te-a dăruit, pentru a mă bucura de o astfel de o căsnicie. La mulți ani, draga mea!”

2. „Mă bucur că ai apărut în viaţa mea, că am şi voi avea bucuria de a trăi şi simţi o iubire adevărată! Să îţi fie viaţa binecuvântare şi bucurie întocmai ca numele sfânt pe care îl porţi!”

3.  „Tot ce-ți dorești, tot ce-ți lipsește, un mesaj de La Mulți Ani de la cel ce te iubește!”

4. „Astăzi e ziua numelui tău, un nume simplu și frumos, la fel de pur și gingaș ca tine. Îți doresc numai bine și să ai parte de toata fericirea din lume!”

Mesaje pentru părinți

1. „Fie ca din aceasta zi sfântă, în drumul lin al vieții tale sa rasara mereu cate-o raza de soare care să-ți aducă fericire și bucurie. La multi ani de Sfanta Maria!”

2. „De Sfanta Maria, iti urez doar doua lucruri: niciodată și întotdeauna. Niciodată trist și întotdeauna fericit. La mulți ani!”

3. „Dragă mama, azi, de Sfânta Maria îți urez tot binele din lume, să fii sănătoasă și fericită!”

4. „Dragul meu tată, azi de Sfânta Maria, îți doresc să ai parte de zâmbete și bucuri, sănătate și mult noroc!”

Mesaje de Sf Maria pentru prieteni

Iată câteva mesaje cu care sigur îți vei surprinde prietenii care își serbează onomastica de Sfânta Maria.

1. „O prietenie sinceră înseamnă întotdeauna o legătură între oamenii cu aceleaşi principii, aceleaşi idealuri, aceleaşi bucurii, aceleaşi lacrimi. O prietenie sinceră este o binecuvântare pentru fiecare din noi, iar prietenia mea cu tine, este o prietenie sinceră, ca un talisman aducător de noroc.” La mulți ani!”

2. „La mulți ani, Maria! Îngerii să-ți călăuzească pașii si Sfânta Fecioară să-ți lumineze drumul în viață!”

3. ”Fie ca Sfânta Maria sa decoreze fiecare raza de soare care ajunge la tine cu succes, fericire și prosperitate. La mulți ani!”

4 . „Îţi urez să ai o zi a numelui la fel de colorată precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul privighetoarei şi la fel de frumoasă precum o grădină plină cu flori.”

Mesaje pentru șef/șefă

Dacă vrei să să-i scrii un mesaj cu care să-ți impresionezi șefa sau șeful îți recomandăm unul dintre mesajele de mai jos.

1. „O zi frumoasă este ziua numelui tău! Sa te bucuri de viată, de zâmbete, de tot ce e frumos. La mulți ani!”

2. „Fie ca din aceasta zi sfântă, în drumul lin al vieții tale sa răsară mereu cate-o raza de soare care să-ți aducă fericire și bucurie. La mulți ani de Sfântă Maria!”

3. „Cu ocazia sărbătoririi numelui, primiţi un călduros “La mulţi ani”, multă sănătate, multe realizări şi tot ce vă doriţi lângă cei dragi. La mulţi ani!”

4. „De ziua numelui tău, îţi doresc tot binele din lume, noroc, fericire și sănătate şi să ţi se îndeplinească toate dorinţele. La mulţi ani, Maria!”

Ce nume se sărbătoresc de Sf Maria

În rândul bărbaților cel mai sărbătorit nume este Marian, aproximativ 318.846, iar în rândul femeilor este numele Maria 1.475.575.

Iată mai jos lista cu celelalte prenumele feminine care se sărbătoresc de Sf Maria, precum și număr acestora

1. Mara – 16.127 de persoane

2. Mari – 1.439

3. Mariana – 268.938

4. Maricica – 22.082

5. Marilena – 24.848

6. Marina – 29.202

7. Marinela – 51.280

8. Marinica – 1.663

9. Mariţa – 3.707

10. Marusia – 812

11. Mary – 1.325

12. Mery – 164

13. Mia – 3.286

14. Mioara – 30.096

15. Mărioara – 54.653

16. Măriuca – 1.998

17. Măriuţa – 3.153

În cazul bărbaților există mai puține derivate ale numelui

1. Marin – 81.022

2. Marinache- 101

3. Marinică – 3.187

4. Marius – 260.967

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More