Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Obiecte inutile în bucătărie. Trebuie să scapi de ele

0 1.294

Multe gospodine adună în bucătărie diverse obiecte, de-a lungul anilor. Unele dintre ele sunt folositoare, altele sunt complet inutile și ar fi bine să scapi de ele pentru binele tău și al familiei tale.

Pe lângă că ocupă spațiu mult și nu sunt întotdeauna aspectuoase, aceste obiecte inutile pot reprezenta și un pericol pentru sănătate.

Am întocmit o listă cu astfel de obiecte de care ar trebui să scapi în cel mai scurt timp:

  1. Colecția ta de recipiente din plastic. Adună-le și aruncă-le. Pe toate! Recipientele din plastic sunt în toate bucătăriile și cele mai multe sunt inutile. Păstrează doar 4-6 dintre acestea, din categoria celor refolosibile, cu cea mai mare capacitate. Restul sunt inutile. Păstrează-le doar pe cele care au capac etanș. Toate cele fără capac sunt inutile.
  2. Cănile niciodată utilizate. Cănile sunt cele mai folosite obiecte din bucătărie, după cuțite. Cu toate acestea, în fapt folosim constant doar 5-7 căni. Restul stau degeaba în dulap. Păstreaza cănile mari și cănile care sunt folosite de fiecare membru al familiei. Fiecare are o cană preferată. Toate celelalte trebuie puse într-o cutie și duse în altă parte. Nu-ți trebuie, nu le folosești, deci ocupă locul degeaba.
  3. Pungi. Pungile de plastic și cele de hârtie refolosibile, de fapt nu le mai folosește nimeni niciodată. Adună-le pe cele pe care le-ai adunat deja în bucătărie și du-le la reciclat. Păstrează doar câteva, care sunt cu adevărat utile. Oricum, curând, se vor aduna altele.
  4. Orice lucru care a venit gratuit cu mâncarea comandată acasă. Asta înseamnă bețișoarele de schimb, tacâmurile de unică folosință, pachetele mici cu sare și piper, pachetelele cu sosuri. Nu le vei folosi niciodată. De ce le păstrezi?
  5. Al doilea burete de spălat vase. De ce păstrăm doi bureți de vase? Pentru că este evident nevoie de unul nou, iar cel vechi parcă nu trebuie încă aruncat. Greșit! Buretele de vase se schimbă o dată pe săptămână! În fiecare săptămână!
  6. Sacoșele pentru supermarket. Nu folosești niciodată mai mult de trei. Maximum 4. De ce păstrezi 10? Alege-le pe cele mai noi, pe cele mai bune, iar pe celelalte aruncă-le!
  7. Șervetul de bucătărie. Nu trebuie să fie niciodată în uz mai mult de două. Iar acestea trebuie schimbate în fiecare zi. Ideal este să păstrezi, în bucătărie un singur prosop de bucătărie pe care să-l folosești o singură zi!
  8. Aparate inutile. În categoria aparate inutile sunt: presele de usturoi (le folosești rar și se spală greu, păstrează mirosul și ”parfumează” tot sertarul sau dulapul în care stau), aparatele care fac minuni (usucă salata și toaca pătrunjelul), blenderul care face spuma de lapte și așa mai departe… Nu le folosești!
  9. Cuțite de bucătărie. Câte cuțite folosești? Două-trei? Câte ai? Exact! De restul nu ai nevoie. Fie nu-s bune, fie sunt incomode, fie nu-ți plac, fie nu sunt ascuțite. Debarasează-te de ele sau măcar ascute-le! Cei mai mulți bucătari profesioniști au 3 – 5 cuțite.
  10. Conserve pe care le păstrezi în dulap de mai mult de un an. Dacă nu au fost desfăcute într-un an, nu le vei mai folosi niciodată. Un stoc de conserve este util, dar trebuie să arate bine, să aibă cutia perfectă, fără nici o urmă de rugină și fără nici o lovitură. Și verifică data fabricației. La fel și pentru făină, orez, pachetele cu biscuiți, cutiile cu ceaiuri din plante, cutiile cu cereale și borcanele cu mirodenii. O să vezi că unele sunt vechi, altele goale, altele stricate și cu termenul depășit.
  11. Cărți de bucate pe care nu le-ai deschis sau cele foarte fandosite, cu poze fabuloase și preparate pe care NICIODATA nu le vei face în casă. Dacă sunt cărți frumoase și prețioase, nu au ce căuta în bucătărie. În plus, ultima dată când ai făcut o rețetă noua ai căutat-o pe net sau dintr-o carte de bucate tipărită? Dacă ai căutat pe net, înseamnă că nu ai nevoie de cărți de bucate. Debarasează locul!
  12. Sticle de plastic. Locul lor este în containerele pentru reciclat, nu în bucătăria ta! În plus refolosirea lor este deseori periculoasă pentru că poate transmite bacterii periculoase, iar spălatul lor cu apă caldă le poate face toxice. Sticlele de plastic sunt sticle de unică folosință și atât!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More