Opt greșeli majore în curățarea feței și câteva sfaturi
Ți-ai curățit fața mereu greșit! Aproape toate am făcut constant aceste opt greșeli. Află câteva sfaturi bune care îți vor face fața să strălucească și vor elimina riscul de a adăuga, din greșeală, ani chipului tău prin îmbătrânire prematură.
În plus aceste greșeli de curățare a feței sunt responsabile pentru pori înfundați, piele sensibilă, piele uscată, riduri premature și chiar acnee.
Este esențial ca pielea feței să fie curățată cu blândețe, în fiecare seară, și obligatoriu dimineața. Nu freca pielea feței, nu folosi soluții exfoliante dure, nu folosi săpun (nici măcar cel pentru bebeluși), ci doar geluri adecvate strict tipului tău de ten, de preferat sub formă de spumă.
Top 8 greșeli de curățare a feței
1. Folosești doar apă. Există mitul că este suficientă curățarea feței doar cu apă. Apa nu poate îndepărta sebumul, uleiurile naturale ale pielii, machiajul și excesul de sebum. Soluția bună este să folosești un gel care face spumă abundentă și numai apă calduță. Este foarte important să folosești puțin gel și să îl aplici pe față numai sub formă de spumă.
2. Îți exfoliezi fața în fiecare zi. Acest obicei face mai mult rău decât bine; sensibilizează pielea, distruge bacteriile pielii, schimbă pH natural și favorizează apariția iritațiilor și a erupțiilor cutanate.
3. Folosești săpun regulat pentru a-ți spăla fața. Săpunul poate îndepărta uleiurile naturale ale pielii, lăsând tenul uscat și supus agresiunilor externe. În plus, săpunul afectează pH-ul natural al pielii și poate schimba valoarea acestuia. Soluția este din nou gelul spumă, dar numai cel perfect potrivit tipului tău de piele sau, apa micelară, combinată cu gelul de purificare.
4. Îți speli fața numai seara. Foarte greșit. Noaptea piela intră în contact cu fața de pernă, cu părul tău, cu salivă și secretă sebum. Toate acestea trebuie îndepărtate cu un gel de purificare. Folosește dimineața un produs mai blând decât cel folosit seara, și fă în așa fel ca între momentul în care te speli pe față dimineața și aplicarea cremei hidratante de zi să treacă cel puțin 10 minute, timp în care pielea își reface pH-ul natural.
5. Nu te speli seara, pentru că te speli bine dimineața. A te spăla dimineața pe față este o necesitate și nu doar cu apă. Dar a nu te spăla seara este o veritabilă crimă pentru sănătatea tenului tău. Praful, sebumul, reziduurile, murdăria și poluarea se acumulează pe față pe tot parcursul zilei, iar curățarea temeinică seara este esențială.
6. Îți speli fața cu apă fierbinte. Apa prea caldă usucă fața și rupe țesutul delicat de fibre de colagen. Apa fierbinte, care, e drept are putere mai mare de curățare, usucă foarte tare pielea așa că nu este deloc o soluție, ba chiar din contră. Când te speli pe față trebuie să folosești doar apă calduță, ideal la cel mult 38-40 de grade.
7. Folosești orice fel de gel de gurățare. Greșit! Gelul de curățare trebuie ales neapărat în deplin acord cu tipul pielii tale: piele uscată, normală sau grasă. Fiecare tip de ten are nevoi specifice și pentru fiecare tip de ten există soluția perfectă de gel de purificare. În plus este bine să schimbi marca gelului de curățare o dată, de două ori pe an.
8. Îți speli fața mai mult de două ori pe zi. Da, este ok dacă este foarte cald sau dacă ai transpirat și faci asta ocazional. Dar dacă te speli de mai mult de două ori pe zi, în fiecare zi, nu este o idee foarte bună. În felul acesta vei stimula producția se sebum pentru a compensa efectul pe care îl produce spălarea.
Câteva sfaturi bune
- După ce folosești gel de purificare, așteaptă întotdeauna câteva minute înainte de a aplica crema sau un tonic pentru față.
- Schimbă gelul de curățare dacă simți că pielea se strânge pe față sau daca gelul te ustură.
- Exfolierea se face cu produse testate, cel mult o dată pe săptămână.
- Pe măsură ce înaintăm în vârstă regenerarea cutanată încetinește așa că și exfolierea trebuie făcută mai rar.
- După exfoliere folosește un ser de hidratare.
- Exfolierea face pielea mai sensibilă la radiații UV, microbii si substantele chimice, așa că este recomadat să-ți exfoliezi tenul seara, astfel încât pielea să fie protejată de daunele provocate de soare și de stresul ambiental.