Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Personalitate puternică în zece pași

Toți ne dorim o personalitate puternică și îi admirăm pe cei care o au. Acest caracter se învață și are zece reguli de bază.

0 1.582

Majoritatea dintre noi cunoaștem persoane care au o influență directă asupra noastră, oameni pe care îi admirăm și care uneori chiar ne intimidează. Îi considerăm oameni puternici, dar nu știm chiar de ce. Însă orice poate afișa o personalitate ce pare a fi superioară dacă observă următorii zece pași.

1.Sinceritatea tăioasă

Sinceritatea nu e pentru oricine. Oamenii tari știu să mânuiască arma sincerității. Puțini sunt cei care îndrăznesc să spună cuiva adevărul verde în față. Totuși o personalitate puternică știe că adevărul, oricât ar fi de dur, este o armă puternică.

2. Poveștile și discuțiile fără sens evitate

Oamenilor le place vorbăria goală și can-can-ul. Acest lucru reprezintă pentru unii o plăcere mică și nevinovată. Însă o personalitate ce se ridică peste ceilalți evită vorbăria și se implică doar în discuții din care ies idei noi și pragmatice, ce duc la evoluția proprie.

3. Curiozitate

Deși pentru unii pare deranjat când o persoană pune multe întrebări, acest lucru este de fapt un semn clar al unui om ce vrea să cunoască, să adune cât mai multă informație, să știe lucruri atât despre oameni cât și despre ceea ce există în jurul său. A nu se confunda cu simpla curiozitate ce duce la bârfă.

4. Atitudinea deschisă

Puțini oameni sunt cei care se lasă descoperiți de cei din jurul lui, fie ei vechi cunoștințe sau persoane pe care tocmai le-au cunoscut. Cu toate că pare un semn de slăbiciune e, din contră, o marcă a puterii. Acest gest arată lipsa fricii de a fi așa cum ești și faptul că nu ai nimic de ascuns.

5. Mania controlului

Acest punct este unul de care mulți se sperie. Chiar dacă o numim manie, acest lucru arată că o persoană planifică, cântărește și nu lasă la voia destinului lucrurile din jurul ei.

6. Rezolvarea problemelor

Acesta este unul dintre cele mai tari puncte ale persoanelor puternice. În timp ce majoritatea ne retragem în cochilia noastră atunci când ne batem de probleme ce par de nerezolvat, persoanele hotărâte preiau controlul. Un caracter tare acceptă provocările unor situații grele și le consideră un mod de a se dezvolta personal.

7. Caracter hotărât

A nu se confunda cu încăpățânarea. Un caracter hotărât scoate la suprafață o persoană care știe clar ce vrea, un om care are un plan și nu lasă totul la voia întâmplării.

8. Energie de invidiat

Oamenii energici nu doar că ne fac să-i invidiem ci efectiv radiază fericire. Experiențele noi, fuga după ce are viața mai bun de oferit, necesită multă energie. O atitudine posomorâtă și pesimistă nu stă în caracterul celor puternici.

9. Ura pentru minciună

Cea mai mare greșeală pe care cineva o poate face în fața unei persoane puternice este minciuna. Aceștia nu tolerează neadevărul îl simt de la distanță.

10. Un caracter puternic nu așteaptă

Din nou acest lucru nu înseamnă că astfel de oameni nu au răbdare. Aici accentul cade asupra relației cu ceilalți oameni. Oamenii puternici își respectă cuvântul dat și vor fi prezenți la ora și locul stabilit. Însă așteaptă să fie recompensați cu aceeași monedă. Dacă sunt lăsați să aștepte, pentru ei este un semn că persoana respectivă nu este una de încredere.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More