Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Peste 20 dintre cele mai spectaculoase plaje din lume

Chiar dacă suntem în plină iarnă, gândul ne zboară deja la vacanța de vară, la plaje însorite și peisaje de vis în decoruri exotice.

0 1.381

Pentru a vă veni în ajutor în cazul în care vă gândiți la vacanțe exotice pentru vara viitoare, am făcut un top cu cele mai spectaculoase și frumoase plaje din lume.

Locuri unde te poți relaxa ascultând doar valurile mării, nu te lovești de cutii de bere pe plajă sau alte gunoaie în apă. Este adevărat ca sunt destinații accesibile doar persoanelor cu venituri mai ridicate, dar ne putem delecta cu imaginile, dacă nu putem ajunge măcar într-unul dintre aceste locuri.

1. Insula Boracay, Philippine

Boracay-Philippines

Insula Boracay este una din cele peste șapte mii de insule care formează arhipelajul filipinez, este o insulă mică, înconjurată de recifuri de corali și este considerată a fi cea mai frumoasă insulă tropicală de pe planetă.

Ce NU trebuie să ratezi: apusul de soare de pe White Beach, fauna și flora din Boracay Butterfly Garden, miile de lilieci din Grota Liliecilor, petrecerea care are loc în fiecare lună “Full Moon Party Boracay”, la care participă toată lumea de pe insulă.

2. El Nido, Philippine

3. Plaja Whitehaven, Australia

insula-australia

Plaja Whiteheaven este un loc pe care trebuie să-l vezi dacă vizitezi insula Whitsundays din Australia. Apele cristaline și nisipul alb se întind pe 7 kilometri de insulă și oferă un loc retras și minunat, departe de agitație și zgomot. În nordul plajei de află Dealul Inlet, o colină superba de unde se poate vedea cum, la schimbarea curenților, nisipul șerpuiește printre valurile colorate.

4. Plaja Honopu, Hawaii, SUA

Plaja Honopu este o plajă extrem de retrasă, nici un drum nu duce până la ea. Singura cale legală de a ajunge pe nisipurile ei este înot. Superb, nu-i așa?

Honopu înseamnă, în hawaiană, scoică, nume dat după sunetul pe care îl conferă zidurile înalte și curbate ale stâncilor, în bătaia brizei, exact ca cel din interiorul unei scoici.

5. Plaja 7 Mile, Negril, Jamaica

Plaja-7-Mile-Beach

Flancată de stânci epice, această plajă este considerată a fi una din cele mai lungi și mai frumoase din lume.

6. Plaja Anse Source d’Argent, La Digue, Seychelles

Este una din cele mai fotografiate plaje din lume, datorită stâncilor sale și nisipului roz.

7. Plaja Baia do Sancho, Fernando de Noronha, Brazil

Plaja-Baia-do-Sancho

TripAdvisor a clasificat această plajă ca fiind una din cele mai frumoase din lume, datorită apelor sale turcoaz, recifelor de corali. Este foarte retrasă și foarte greu de ajuns la ea.

8. Plaja Bells, Victoria, Australia

9. East Beach, Santa Barbara, California

Plaja-East-Beach

10. El Castillo, Tulum, Mexic

Cu ruinele Mayane în fundal, acest paradis cu nisip alb este accentuat de o apă limpede și bărci de pescuit pline de culoare.

11. Plaja de Sticla (Beach Glass), Kauai, Hawaii

Plaja-Glass-Beach

Nu vă place să vă umpleți de nisip pe plajă? Atunci ce spuneți de o plajă plină cu pietricele din sticlă transparentă, în nuanțe de albastru, maro, alb, roșu, verde, care acoperă aceasta zonă? Sunt o priveliște senzațională! Potrivit oamenilor de știință, oceanului i-au luat aproximativ 10 – 30 de ani pentru a le crea.

12. Plaja Gordon, Tel Aviv, Israel

13. Plaja Hikkaduwa, Sri Lanka

Plaja-Hikkaduwa-Sri-Lanka

Mai este supranumită și insula de smarald, datorită culorii apei.

14. Plaja Ipanema, Rio de Janeiro, Brazilia

15. Kite Beach, Cabarete, Republica Dominicană

Plaja-Kite-Beach

Dacă ești pasionat de kite, atunci merită să ajungi măcar o dată în Kite Beach!

16. Plaja Lake McKenzie, Insula Fraser, Australia

Această plajă este situată pe marginea lacului cu o apă de cristal, considerat a fi cel mai curat lac din lume. Insula Fraser este una din cele mai mari insule de nisip, cu o pădure tropicală veche. Apa nu este sărată, fiind vorba de un lac cu apă dulce, deci nu te vor ustura ochii de la ea.

17. Plaja Manu Bay, Raglan, Noua Zeelandă

Plaja-Manu-Bay

Această plajă este una faimoasă printre pasionații de surfing, apărând chiar în filmul cult O vară nesfârșită, în 1966.

Nisipul este negru și scârțâie la fiecare pas.

18. Plaja Maya Bay, Ko Phi Phi, Thailand

Această plajă este una din cele mai frumoase plaje tropicale din lume, unde s-a filmat filmul The Beach.

19. Insulele Paklinski, Hvar, Croația

Plaja-Paklinski-Islands

Acest lanț de 21 de insule este accesibil doar cu yachtul privat. Asta da intimitate, corect? Ape limpezi, golfuri ascunse și plaje pustii…deja visați?

20. Paradise Beach, Mykonos, Greece

21. Plaja Rabbit, Lampedusa, Italy

Plaja-Rabbit-Beach

Este o rezervație naturală uimitoare, destul de retrasă, la care ai acces doar cu barca. Este evaluată în mod constant una dintre primele patru plaje din lume pe TripAdvisor.

22. Sunrise Beach (Had Rin Nok), Koh Pha-Ngan, Thailand

23. Insula Marieta sau Insula ascunsă, Puerto Vallarta, Mexic

Plaja-The-Marieta-Islands-by-Puerto-Vallarta

Deși numele său spune totul, Plaja ascunsă este în fapt cea mai populară plajă din Mexic. Aflată în Insulele Marieta, lângă Puerto Vallarta, acesta este unul dintre cele mai exclusiviste daruri ale naturii.

Plaja a apărut acum multe mii de ani, grație activității vulcanice din zonă. „Plaja ascunsă” este o mare gaură în pământ, care adăpostește la baza sa o plajă magnifică, scăldată de apele limpezi și de culoarea turcoazului. Ea a reușit să rămână – tehnic vorbind – o plajă virgină, protejată de civilizație și accesibilă numai printr-un tunel foarte îngust. Aici se poate veni numai înot, când valurile sunt mici. În concluzie, dacă nu ești scufundător sau înotător profesionist, nu ai prea multe șanse să ajungi în acest loc de vis.

24. Zlatni Rat, Croația

Forma plajei se schimbă în funcție de briză și curenți, ascuțindu-se înspre mare într-un vârf lung de 634 de metri.

25. Plaja Navagio, Grecia

insula-grecia

Este o coastă izolată pe insula Zakynthos și una dintre cele mai populare și fotografiate insule grecești. Accesul la această plajă se face doar cu vaporul.


Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More