Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Produsul esențial de folosit iarna pentru a avea o piele perfectă

0 1.189

Frigul de iarnă este una dintre cele mai dăunătoare agresiuni externe pentru pielea noastră. Cine nu a suferit niciodată de roșeață, constrângere, uscăciune a pielii și alte mâncărimi în timpul iernii?

Pentru a contracara aceste efecte, trebuie să ne înarmam cu o rutină eficientă și bogată de îngrijire a pielii, pentru a oferi pielii noastre hidratarea și nutriția de care are nevoie. Pentru aceasta, există tratamente țintite iarna pentru tenul gras, pielea uscată și chiar pielea sensibilă, dar dacă există un element de adoptat în rutina ta indiferent de tipul tău de ten, acesta este balsamul demachiant.

Dacă ți-am spune despre beneficiile uleiului pentru a te demachia, s-ar părea că balsamul este o alternativă ideală pentru rutina ta de îngrijire a pielii, dar de ce? În primul rând, este un produs mai bogat decât orice alt produs de curățare (șervețele, lapte demachiant, apă micelară etc.). Conține o componentă uleioasă (ulei de floarea soarelui, ulei de jojoba, ulei de migdale dulci, ulei de cocos etc.), cu condiția să se folosească o variantă „verde”, adică una ale cărei componente sunt vegetale și nu sintetice.

Balsamul dizolvă impuritățile pielii tale (machiaj, sebum, poluare, murdărie etc.), oferind în același timp confort, hidratare și nutriție pielii tale. În plus, este ușor de utilizat. Doar luați o cantitate mică și încălziți-o cu mâinile înainte de a o aplica pe piele, masând toată fața (chiar și pleoapele). Apoi, curățăm totul cu apă curată. Este practic și ecologic, pentru că nu folosim șervețele sau dischete de bumbac pentru demachiere , nu-i rău, nu?

Dacă acest produs este recomandat în principal tenului sensibil, mai predispus la agresiunea frigului, este posibil să îl folosești pe toate tipurile de ten.

Demachiere cu ulei: cum să procedezi

Dacă porți mult machiaj, începe prin a îndepărta cea mai mare parte a fardurilor. 

Pe o dischetă demachiantă umezită cu apă, pune câteva picături de ulei și șterge delicat tenul, ochii și buzele.


Pasul 1 Clătește-ți fața cu apă călduță și tamponează cu un prosop. Pune în palmă câteva picături de ulei, masează palmele și aplică uleiul pe față și gât.

Pasul 2 Masează delicat tenul pentru a permite uleiului să dizolve produsele de machiaj. Nu freca cu putere și ai grijă să nu aplici presiune prea mare în jurul ochilor.

Pasul 3 Curăță cu un prosop înmuiat în apă caldă. Acest pas este esențial pentru a elimina în profunzime machiajul și impuritățile. Udă un prosop curat cu apă caldă. Stoarce-l bine și aplică-l imediat pe față și lasă-l câteva secunde. Șterge apoi fața cu prosopul pentru a îndepărta complet urmele de ulei. Șterge cu grijă, fără să apeși cu putere. Nu doar că vei îndepărta complet impuritățile, dar în același timp vei exfolia delicat pielea.

Ce tipuri de uleiuri să folosești pentru demachiere cu ulei

Există numeroase tipuri de uleiuri naturale din care poți alege pentru o demachiere cu ulei. Cele mai accesibile variante sunt uleiul de măsline și uleiul de cocos pe care probabil le ai deja în casă. Alte opțiuni excelente sunt uleiul de jojoba, uleiul din sâmburi de struguri, uleiul de migdale sau de avocado.

Este important de reținut că orice tip de ulei alegi, acesta trebuie să fie 100% natural, presat la rece. 

O combinație de uleiuri ideală pentru demachiere poate fi obținută din ulei de măsline și ulei de ricin, potrivit esteticienei Britta Plug, specialistă în cosmetică holistică, citată de mindbodygreen.com.

Iată care sunt proporțiile:
Pentru ten normal1:1 – o parte de ulei de măsline extravirgin la o parte de ulei de ricin.
Pentru ten gras 3:1 – trei părți de ulei de ricin la o parte de ulei de măsline extravirgin.
Pentru ten uscat1:3 – o parte de ulei de ricin la trei părți de ulei de măsline extravirgin.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More