Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Reamenajarea locuinței începe de la ușă. Cum să alegi ușa potrivită de exterior

0 202

Dacă ți-ai cumpărat de curând o locuință, sau vrei să faci modificări majore asupra felului în care apartamentul tău arată, este necesar să acorzi o atenție deosebită siguranței tale, a familiei tale și a bunurilor pe care le deții.

De aceea, este extrem de important să alegi o ușa de exterior rezistență, care să se plieze perfect pe nevoile tale.

Top 3 criterii importante de care să ții cont atunci când îți alegi ușa de exterior a apartamentului tău!

1. Materialul din care aceasta este construită

Acesta reprezintă unul dintre cele mai importante criterii pe care trebuie să le ai în vedere în momentul în care vrei să cumperi o ușa de exterior pentru locuința ta. Dacă materialul este slab calitativ, există o mare posibilitate ca acesta să se deformeze sau să se decoloreze în timp. De asemenea, dacă ușa ta este confecționată dintr-un material subțire și deloc rezistent, siguranța apartamentului tău este pusă în pericol, întrucât poate fi dărâmată destul de facil.

Poți alege o ușă metalică de exterior, care îți asigura tot confortul de care ai nevoie. Acest material este unul foarte durabil, astfel că poți fi sigur că nu trebuie să îți faci probleme în legătură cu siguranța familiei tale. Pe lângă partea practică, acest tip de ușa se potrivește perfect în orice locuință, datorită aspectului inedit și a culorilor interesante.

2. Dimensiunea ușii

Atunci când vrei să montezi o nouă ușa de exterior în locuința ta, este extrem de important să efectuezi corect toate măsurătorile, pentru a te asigura că aceasta poate fi instalată corect, conform instrucțiunilor. Deși în general acestea vin la dimensiuni standard (880 cu 2060mm), există situații în care vei constata că trebuie să montezi o ușă de o dimensiune diferită.

Totuși, este recomandat să apelezi la o firmă specializată, astfel încât o echipă de profesioniști să vină și să facă măsurătorile.

Dacă se întâmplă să ai nevoie de o ușă de o altă dimensiune, poți să o faci pe comandă, sau poți căuta în magazinele mari, întrucât sigur vei găsi acolo o gamă largă de produse.

3. Designul ușii de exterior

În timp ce unele persoane sunt interesate de alte caracteristici ale unei uși de exterior, altele își doresc că această să se potrivească de minune în apartamentul lor. Dacă vrei ca ușa de exterior să se asorteze cu restul obiectelor din locuința ta, optează pentru culori neutre sau foarte închise, întrucât acestea sunt perfecte pentru orice imobil.

Nuanța ușii tale trebuie să încadreze din punct de vedere cromatic într-un mod destul de discret cu peretele pe care aceasta este plasată. Ai la dispoziție o paletă destul de generoasă de modele și culori pentru care poți opta, în funcție de preferințele tale.

Dacă îți dorești o ușă simplă, care să nu iasă prea mult în evidență, alege un model standard și o nuanță cât mai apropiată de culoarea pereților din locuința ta. În schimb, dacă vrei să oferi casei tale un aspect mult mai elegant, poți alege o ușă care are un design complex, care să scoată în evidență frumusețea apartamentului tău.

În concluzie, dacă îți dorești o nouă ușă de exterior, ia în considerare sfaturile expuse mai sus. Optează pentru un produs de înaltă calitate, care să nu se deterioreze în timp. Alege o ușă care te atrage din punct de vedere stilistic și care îți oferă siguranța și confortul de care ai nevoie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More