Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Reguli de bun simț la piscină sau la ștrand

0 1.117

În perioada verii, cei care nu merg la mare pot alege să petreacă zilele caniculare la piscină sau la ștrand. E un loc unde pot face plajă și pot înota, bucurându-se de soare și apă. Există anumite reguli de bună cuviință care trebuie respectate la ștrand.

De obicei, la ștrand fiecare persoană primește o cheie de la un vestiar unde își schimbă hainele și le lasă în siguranță, pentru a nu aglomera locul de plajă. La plajă se merge doar cu un prosop, loțiune de protecție solară, ochelari de soare, ceva de citit.

Dacă aveți telefon mobil, nu veți purta conversații prea lungi și nu veți vorbi tare, pentru că nu este nimeni obligat să asculte fără să vrea problemele personale ale celorlalți. Aceeași regulă se aplică și în cazul celor care au un dispozitiv la care ascultă muzică. E permis să fie folosit doar dacă aveți căști.

La sosire veți ocupa un singur șezlong, nu veți ocupa și șezlonguri și pentru prietenii care urmează să vină. Dacă doriți să stați alături de aceștia, e preferabil să vă întâlniți înainte de a intra la ștrand și abia apoi să alegeți șezlonguri alăturate.

Dacă mâncați un sandviș, un fruct sau beți apă, suc ori bere, aruncați ambalajul de la mâncare și sticla/doza din care ați băut la coșul de gunoi. În niciun caz nu veți merge la ștrand cu geanta frigorifică plină cu mâncare și băutură și nu veți întinde o masă câmpenească. Ați venit la ștrand, nu la picnic.

Înainte de a intra în bazin pentru a înota, treceți pe la dușuri, nu intrați în bazin transpirați sau cu loțiunea de plajă pe corp. În acest fel se va păstra cât mai curată apa din bazin.

Când mergeți în bazin sau la toaletă nu vă lăsați obiectele personale aruncate la întâmplare. Este indicat să purtați papuci când mergeți pe marginea bazinului, la toaletă, sau prin incinta ștrandului. Renunțați la papuci doar când intrați în apă. Este mai igienic.

Dacă nu sunteți buni înotători, nu intrați în bazinul cel mai adânc. La ștrand sunt bazine pentru înotători, mai adânci, bazine de adâncime medie și bazine pentru copii.

În bazinele unde se practică înotul ca sport, nu ca relaxare este posibil să fie obligatorie purtarea căștii, pentru a nu se înfunda filtrele de scurgere a apei cu fire de păr.

Bazinul nu e loc de joacă, deci nu veți sări în apă decât în zona prevăzută cu trambulină.

Dacă mergeți la ștrand cu copiii, trebuie să-i supravegheați. Ideal este să intre în bazinul special pentru copii, care de obicei e prevăzut și cu tobogan și e mai distractiv pentru ei. Dacă sunt mai mari și au învățat să înoate îi puteți lua în bazinul pentru adulți, dar nu-i veți lăsa singuri.

La orice ștrand există toalete și este obligatoriu să le folosiți. Nu permiteți nici copiilor să confunde bazinul cu toaleta, iar dacă este vorba despre copii foarte mici, le veți pune un scutec de unică folosință înainte de a-i duce în apă.

În tot ceea ce faceți, țineți cont să nu-i deranjați pe cei din jur, pentru că bunul simț nu intră în vacanță vara și nici nu are zi liberă sâmbăta sau duminica. Țineți cont de regulamentul afișat la intrarea în ștrand.

Nu uitați regulile de politețe în discuțiile cu personalul ștrandului. Salutați la venire și la plecare, mulțumiți întotdeauna dacă ați cerut o informație sau ați solicitat un serviciu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More