Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Reguli de igienă de care trebuie să ții cont când ai un bebeluș

0 905

Un nou-născut schimbă regulile casei: va trebui să faci curățenie mai des, să ai mâinile mereu curate, să supraveghezi atent animalele de companie. Iată ce alte reguli de igienă trebuie respectate cu rigurozitate atunci când ai un bebeluș.

1. Este important să te speli pe mâini înainte de a veni în contact cu un bebeluș. Regula este obligatorie în următoarele situații: în prima săptămână de viață, înainte de alăptare, după schimbarea scutecelor, imediat ce intri în casă, după folosirea toaletei, dacă ai o răceală, dacă este vorba despre un bebeluș născut prematur.

2. Schimbă scutecele frecvent, pentru a preveni iritațiile și infecțiile.

3. Ai grijă ca animalul de companie, care va fi probabil curios față de bebeluș, să nu ajungă în preajma pătuțului și nu îl lăsa să îl lingă pe cel mic. Animalele lasă în urmă păr, iar saliva lor poate transmite bacterii care, deși sunt inofensive pentru adulți, în cazul nou-născuților, pot provoca infecții. Fă lucrurile în așa fel încât animalul să nu se simtă exclus sau pedepsit.

4. Sterilizează întotdeauna biberoanele. Există mai multe metode prin care poți face asta (prin fierbere, cu apă rece și soluții speciale, cu ajutorul sterilizatorului). Folosirea unui sterilizator cu abur electric sau pentru cuptorul cu microunde este poate cea mai comodă soluție, pentru că un astfel de aparat distruge toți germenii în doar câteva minute, poate steriliza patru-șase biberoane deodată și nu ocupă mult spațiu.

5. Curăță frecvent jucăriile celui mic. Folosește apă, fără detergent, și șterge apoi jucăriile cu un șervețel curat. Este important să faci acest lucru des, deoarece bebelușii au tendința să ducă jucăriile la gură și astfel riscul de îmbolnăvire crește.

6. Folosește un purificator de aer și un umidificator. Pe piață există și aparate 2 în 1, care asigură un aer mai curat (fără alergeni, praf fin, fum, mucegai, mirosuri neplăcute) și un nivel optim al umidității în încăpere. Aerul uscat poate provoca, în cazul bebelușilor, alergii și boli respiratorii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More