Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Rochiile din tricot și modalități de asortare

0 1.203

În sezonul rece, rochiile din materiale fluide se substituie tricoturilor confortabile, călduroase și cu o textură mult mai rigidă. Rochiile din tricot își pot demonstra versatilitatea, inspirându-te să compui ținute originale și în tendințe.

Croiul conic, care subliniază liniile siluetei, dezvăluie o feminitate aparte, în timp ce variantele lejere, supradimensionate, pot deveni piesa de rezistență pentru un look urban. Inspiră-te din propunerile noastre și explorează dimensiunea creativă a unui obiect vestimentar must-have în sezonul rece: rochia din tricot.

Cum să porți rochia din tricot în sezonul rece

Cu o pereche de colanți: relaxat. Pentru un look confortabil în sezonul rece, optează pentru o rochie lejeră din tricot moale și combin-o cu o pereche de colanți și botine fără toc sau cu talpă ortopedică. Alege accesorii care construiesc aura casual a acestei ținute: o geantă supradimensionată și câteva brățări statement. Poți adăuga un cardigan supradimensionat, de inspirație nordică, și o centura lată, din piele. Asigură-te că lungimea cardiganului depășește lungimea rochiei.


Cu leggings și botine fără toc: casual. Colanții groși cu textura de jeans skinny, însă mult mai confortabili și mai flexibili (un atu indispensabil pentru a te mișca în voie), sunt piesa vestimentară ideală pentru a interpreta dimensiunea casual a unei rochii din tricot. Completează ținuta cu o geantă supradimensionată, purtată pe un umăr, și o pereche de botine fără toc.

Cu o pereche de colanți din piele: modern. Colanții din piele sunt, fără îndoială, piesa vestimentară de rezistență. Deși nu avantajează orice tip de siluetă, lăsând să se întrevadă eventualele kilograme în plus prin materialul subțire și mulat care le asigură statutul de obiect fetiș, o rochie lejeră te poate salva în această situație. Optează pentru o pereche de botine cu toc și o geantă office cu lanț.

Cu cizme cu ținte: grunge. Influențele stilului grunge se resimt și în sezonul rece. Agresiv și aparent greu de adaptat ținutelor de zi, curentul grunge s-a tradus în sectorul pret-a-porter prin câteva elemente care au dobândit statut de must-have. Fesul de tip beanie, cardiganul lejer, supradimensionat și jeanșii rupți sunt câteva dintre acestea. Cizmele cu talpa joasă și ținte sunt piesa-cheie a unei ținute grunge.

Croiuri și accesorii supradimensionate: nonconformism. Designerii au renunțat, în acest sezon, la piesele micro-mini și la siluetele conice, în favoarea croiurilor supradimensionate. Iar piesele vestimentare lejere au fost asortate, pe catwalk-urile internaționale, cu accesorii XXL, care au transformat stilul cocon în tendință universală. Poartă o rochie din tricot și o geantă office încăpătoare, un colier statement și o pereche de botine lejere, până la jumătatea gambei.

Cu botine cu toc si geanta XXL: smart-casual. Rochia din tricot este piesa vestimentară ideală pentru o ținută smart casual simplă, comodă și în tendințe. Poartă rochia pulover preferată cu o pereche de botine cu toc și ciorapi mați, o geantă supradimensionată și un palton drapat în talie.

Cu botine si accesorii statement: office. Optează pentru o rochie conică din tricot, inspirată din sobrietatea croiurilor office. Adaugă accesorii moderne, pentru a dinamiza stilul: o curea tip brâu și o pereche de botine cu vârf ascuțit, până la gleznă. Pentru ca ținuta să iasă și mai mult în evidență, asortează la cureaua de piele o geantă de mici dimensiuni.

Cu detalii glam: elegant. Nu uita că rochiile tip pulover pot face parte și din ținute elegante. Optează pentru o variantă cu detalii din dantelă, cu broderie sau cu aplicații. Alege o geantă office, în stil colorblocking, și o pereche de dresuri mate. Accesorizează cu cercei supradimensionați și o vestă sau un guler din blană.

Cu geacă de piele: rock chic. Pentru că sezonul acesta mizează pe alăturările inedite de texturi, nu îți fie teamă să mixezi registrul casual. Pielea și tricotul se pun în valoare reciproc, în acest sezon, parțial și datorită invaziei cultului rock și al obiectelor emblematice pentru acesta în moda pret-a-porter. Poartă o astfel de ținută cu accesorii din piele și dresuri mate.


Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More