Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Șapte lucruri pe care să nu le speli niciodată la mașină

0 1.075

Mașina de spălat rufe este una dintre cele mai grozave invenții ale secolului XX. Totuși, nu ne putem baza exclusiv pe mașina de spălat rufe, pentru că sunt anumite obiecte vestimentare pe care este bine să le spălăm de mână.

E suficient să citim cu atenție etichetele pentru a ne da seama care sunt acelea. Dacă nu mai există astfel de indicii, iată lista hainelor care nu trebuie niciodată puse la mașina de spălat rufe.

Obiecte vestimentare cu broderie, paiete sau mărgele

Mașina de spălat rufe poate distruge piesele de îmbrăcăminte care au aplicate broderii, paiete sau mărgele, mai ales dacă sunt lipite. O grijă deosbită trebuie să ai și pentru haine cu dantelă aplicată mai ales dacă împreună cu ele pui la spălat alte obiecte cu nasturi sau fermoare ce le pot agăța. Pe acestea le poți spăla de mână sau le poți duce la o spălătorie. Poți căuta date fiscale firme pe termene.ro pentru a o găsi pe cea mai aproape de tine.

Lenjerie intimă

Dacă dai câteva sute de lei pe un sutien sigur nu vrei să îl școți rupt sau agățat din mașina de spălat rufe. Mai mult, chiar și mașina se poate strica din cauza lor, așa că paguba va fi mult mai mare. Dacă totuși nu vrei să le speli de mână poți să le pui într-o față de pernă sau poți cumpăra o husă de protecție specială.

Chei și monede

Cheile și monedele nu ajung în mod intenționat în mașina de spălat rufe, dar se întâmplă și accidente. De aceea, este important să verifici toate buzunarele înainte de a pune obiectele vestimentare la spălat. În caz contrar poți deteriora grav mașina de spălat. Monedele pot bloca scurgerea, iar cheile pot chiar să spargă hubloul mașinii.

Pantofi sport din piele

Mașinile de spălar moderne au programe special adaptate pentru încălțămintea sport, dar este bine să le folosiți doar pentru cele din material textil. Pielea va avea de suferit, iar pantofii nu vor mai putea fi folosiți. Cel mai bine este să îi spălați de mână și să îi lăsați să se usuce la aer.

Pete cu substanțe inflamabile

Dacă aveți haine murdare de benzină, gaz, motorină sau orice altă substanță inflamabilă nu le puneți la programul de uscare, dacă mașina este dotată cu așa ceva. Căldura degajată de acesta poate produce foc. Cel mai bine este să le clătiți înainte și, dacă le puneți la mașina de spălat, să nu mai adăugați și alte haine.

Șosete de bebeluș

Fiind foarte mici, șosetele de bebeluș ajung des să înfunde scurgerea mașinilor de spălat rufe și să le deterioreze. Le poți pune într-o husă specială pentru mașini de spălat.

Haine pline de păr de animale

Înainte de a pune la spălat obiecte vestimentare pline de păr de animale este bine să le perii. Fiind foarte fin și scurt, părul va rămâne pe diverse piese ale mașinii de spălat și vei avea surpriza să îl găsești pe alte haine când vei spăla data viitoare. În plus, părul strâns va bloca scurgerea mașinii care nu va mai funcționa la parametrii normali.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More