Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Semnale pe care corpul ți le transmite cu o lună înainte de un atac de cord

0 359

A preveni este mai bine decât a trata. Această regulă simplă se aplică oricărei boli și este deosebit de valoroasă atunci când simptomele nu sunt recunoscute în mod corespunzător.

Îți vom descrie simptomele cruciale care ar putea apărea cu o lună (sau chiar mai devreme) înainte de un atac de cord. Nu este nevoie să devii un ipohondru total, să trăiești cu teama că ai putea fi grav bolnav, dar un pic de conștientizare a sănătății nu dăunează niciodată nimănui.

1. Oboseala

Oboseala neobișnuită este unul dintre principalele simptome care indică un atac de cord iminent. Femeile sunt mai predispuse să raporteze acest tip de simptom decât bărbații.

Descriere: Atunci când activitatea fizică sau mentală nu este motivul oboselii și totuși oboseala crește în intensitate până la sfârșitul zilei. Acest simptom este destul de evident și nu va trece neobservat: spre ex: devine obositor să îndeplinești sarcini simple, cum ar fi să faci un pat sau să faci un duș.

2. Durerile abdominale

Durerile abdominale, greața, senzația de balonare sau stomacul deranjat sunt câteva dintre cele mai frecvente simptome. Este la fel de probabil să apară la femei și bărbați.

Descriere: Durerile abdominale înainte de un atac de cord au un caracter episodic, se ameliorează și revenin apoi pentru perioade scurte de timp. Tensiunea fizică ar putea agrava durerile de stomac.

3. Insomnia

Insomnia este, de asemenea, asociată cu un risc crescut de atac de cord sau accident vascular cerebral, care este mai frecvent în rândul femeilor. Cauzele insomniei includ adesea un nivel ridicat de anxietate.

Descriere: Simptomele includ dificultăți în inițierea somnului, dificultăți în menținerea somnului și incapacitatea de a te trezi dimineața devreme.

4. Dificultăți de respirație

Dispneea sau senzația de respirație incompletă este un sentiment puternic de a nu putea respira adânc. Apare adesea atât la bărbați, cât și la femei, cu până la 6 luni înainte de a avea un atac de cord. Este de obicei un semn de avertizare a unei afecțiuni medicale.

Descriere: Simțiți că nu puteți obține suficient aer, amețeli și dificultăți de respirație.

5. Căderea părului

Pierderea părului este considerată a fi doar un alt indicator vizibil al riscului de boli de inimă. Cel mai frecvent afectează bărbații peste 50 de ani, dar și unele femei pot face parte din grupul de risc. Chelia este, de asemenea, asociată cu un nivel crescut al hormonului cortizol.

Descriere: Acordați o atenție deosebită pierderii părului într-un timp prea scurt, din partea de mijloc a capului.

6. Bătăi neregulate ale inimii

Bătăile omise sau aritmiile sunt adesea însoțite de un atac de panică și anxietate, în special în rândul femeilor. Apare în mod neașteptat și se manifestă diferit: aritmie (bătăi neregulate ale inimii) sau tahicardie (ritm cardiac crescut).

Ține cont că acestea s-ar putea datora exercițiilor fizice care pot crește ritmul cardiac, în special în cazul persoanelor care suferă ateroscleroză.

Descriere: Bătăile neregulate ale inimii durează 1-2 minute. Dacă nu se estompează, este posibil să simțiți amețeli și oboseală extremă. Sunați imediat la medic.

7. Transpirație excesivă

Transpirația neobișnuită sau excesivă este un semn de avertizare timpurie a unui atac de cord. Poate apărea în orice moment al zilei sau al nopții. Acest simptom afectează femeile mai des decât afectează bărbații și este de obicei confundat cu bufeurile sau transpirațiile nocturne tipice menopauzei.

Descriere: Simptome asemănătoare gripei, piele strălucitoare sau transpirație care apar indiferent de temperatura aerului sau efort fizic. Transpirația pare a fi mai excesivă noaptea; iar dimineața cearșafurile sunt umede.

8. Dureri în piept

Bărbații și femeile experimentează dureri în piept în mod diferit, sub diferite intensități și feluri. La bărbați, acest simptom se referă la cele mai importante semne timpurii ale unui atac de cord iminent care nu ar trebui ignorat. Pe de altă parte, la femei, durerile toracice apar doar la 30% dintre ele.

Descriere: Durerea toracică se poate extinde ca senzații incomode în unul sau ambele brațe (mai des în partea stângă), în maxilarul inferior, la nivelul gâtului, umerilor sau a stomacului. Poate avea un caracter permanent sau temporar.

Factori de risc

Știm cu toții despre cei mai comuni factori de risc, cum ar fi obezitatea, lipsa exercițiului fizic și fumatul. Cu toate acestea, există câțiva indicatori adesea ratați, care ar putea îmbunătăți conștientizarea sănătății și vă vor ajuta să preveniți un atac de cord.

Pliul lobului urechii (prezența unui pliu al lobului urechii care se află în diagonală din canalul urechii).

Pete galbene pe colțurile interioare ale pleoapelor.
Ușoare dureri în mușchii gambei simțite în timpul mersului.
Părul excesiv pe canalul urechii (la bărbați).
Albirea părului devreme (în rândul bărbaților)

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More