Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Sfaturi inteligente pentru curățenia de Paște

0 848

O casă curată este un loc elegant și confortabil, unde puteți petrece sărbătorile pascale într-un mod cât mai plăcut. Un corp sănătos din punct de vedere fizic, o inimă pură și o casă curată pot transforma Paștele într-o sărbătoare de neuitat.

Având în vedere că se apropie Paștele, probabil vă faceți deja planuri pentru petrecerea acestei sfinte sărbători, acasă împreună cu prietenii și familia. Însă, înainte de această mare sărbătoare, trebuie să faceți curățenie în casă. Dacă sunteți îngrijorați cu privire la acest aspect, vă recomandăm să nu mai fiți stresați.

Iată 6 sfaturi inteligente pentru curățenia de Paște. Aceste sfaturi utile vă vor ajuta sa faceți rapid curățenie în casă.

Analizați casa și întocmiți o listă de sarcini

Gândiți-vă la zonele care trebuie curățate mai bine. Ce zone omiteți în timpul curățeniei de rutină? Acestea sunt zonele cu care trebuie să începeți curățenia de Paște. Indiferent de locul de unde veți începe curățenia, un plan de curățenie bine stabilit vă va ajuta să vă organizați mai bine.

De asemenea, și lista de sarcini vă va ajuta sa vă organizați. Treceți pe listă tot ceea ce plănuiți să faceți în fiecare cameră. Respectând-o cu sfințenie veți ști exact ce aveți de făcut.

Aprovizionați-vă cu diverse produse și instrumente de curățenie

După ce ați întocmit lista de sarcini, cumpărați toate produsele necesare pentru curățenie. Depozitați-le într-o anumită zona. Aceasta trebuie să fie bine ordonată și organizată. Dacă produsele de curățenie sunt într-un anumit loc, veți economisi timp și nu veți mai fi stresați. Veți ști intotdeauna unde să găsiți instrumentele sau produsele de care aveți nevoie.

Folosiți produse naturale la curățenie

În loc să investiți într-o mulțime de produse pentru curățenie și să cheltuiți prea mulți bani, îndreptați-vă atenția spre ceva mai puțin scump, dar la fel de eficient: bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu este o substanță magică. Îl puteți folosi la eliminarea petelor de grăsime din bucătărie, desfundarea chiuvetei de la baie și bucătărie, deodorizarea aerului din toată casa.

Oțetul, bicarbonatul, sarea și lămâia sunt esențiale pentru o curățenie bazată pe produse naturale. În cazuri dificile puteți folosi produse mai puternice, pe bază de ingrediente chimice, respectând întotdeauna instrucțiunile.

Produse homemade cu citrice

Pe langă bicarbonat, puteți folosi produse de curățat pe bază de citrice. Coaja rasa de lamâie, lime, portocală etc., puneți-o la înmuiat într-un borcan plin cu oțet alb. Dupa 2-3 săptămâni sau chiar mai mult, transferați acest amestec într-o sticlă cu pulverizator. Produsul de curățat universal este gata de utilizare.

Nu mai este mult până la Paște, dacă vreți să folosiți un astfel de produs, este bine să îl pregătiți din timp.

Ordonați lucrurile prin casă ținând cont de principiul Feng Shui

Dezordinea intrerupe fluxul de energie. Eliminați tot ceea ce nu mai folosiți și curățați colțurile tuturor camerelor. Energia va circula mai bine și spațiul va fi mai armonios. În cele din urmă, fiți pozitivi, nu vă lăsați copleșiți de treburile casnice, faceți-vă timp pentru curățenia de Paște, o sărbătoare sfântă, plină de armonie, liniște și pace.

Aspirați tavanele, pereții și ferestrele

Folositi accesoriul pentru tapițerie al aspiratorului sau o perie cu coadă lungă. Puneți pe ea o cârpă curată, legând capetele. Dacă aveți lustră cu ventilatoare, curățați lamelele astfel încât praful acumulat să nu se raspândească când porniți ventilatoarele. Curățați ferestrele cu un amestec din apă cu săpun și oțet.

Curățați canapelele

Aspirați canapelele, folosind accesoriul special pentru tapițerie, insistând pe brațe și pe spate. Dacă puteți, scoateți pernele șezutului și spătarul pentru a aspira cadrul. Dacă descoperiți o pată uscată, eliminați-o cu amoniac sau spumă uscată. Rețineți că este mai ușor să eliminați petele atunci când apar. Dacă ați vărsat ceva lichid, absorbiți lichidul cu un burete sau cu o cârpă curată, fără a vă mișca, pentru a nu răspândi petele. Dacă ați murdărit canapeaua de grăsime, aplicați pudră de talc și apăsați pentru a pătrunde în material, lăsați-o să acționeze câteva ore și periați.

De asemenea, curățați lămpile și becurile cu amoniac diluat în apă, ștergeți întrerupătoarele cu un disc de bumbac înmuiat în alcool, curățați în profunzime fiecare cameră aspirând bine fiecare zonă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More