Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Sfaturi pentru decorarea sufrageriei în stil rustic

0 346

Stilul rustic în decorarea interioară a avut o renaștere neașteptată în ultimii ani, fiind apreciat datorită combinației captivante de farmec tradițional și simplitate elegantă. Sufrageria este adesea inima casei, iar adoptarea stilului rustic în acest spațiu creează o atmosferă primitoare și călduroasă pentru familie și oaspeți.

Dacă îți dorești să regăsești această estetică în locuința ta, ți-am pregătit 4 trenduri care să te inspire în decorarea sufrageriei.

Iată 4 trenduri pentru decorarea sufrageriei în stil rustic

  1. Accente vintage

Pentru a adăuga autenticitate și farmec spațiului, accentele vintage și obiectele de antichitate sunt esențiale în decorul rustic. Vei găsi numeroase obiecte vintage precum oglinzi înrămate în lemn sculptat, lămpi din fier forjat, globuri pământești din lemn sau cadre pentru șeminee, în târgurile de vechituri sau prin magazinele de antichități. Aceste obiecte de decor aduc povestea trecutului în sufrageria ta și vor îmbogăți experiența estetică.

  1. Texturi naturale și culori pământii

Paleta de culori într-o sufragerie rustică trebuie să se concentreze pe nuanțe pământii și culori naturale. Optează pentru tonuri maro, bej, gri și verde închis pentru piesele de mobilier și pentru pereți. De asemenea, poți adăuga accesorii în nuanțe de albastru denim sau vișiniu Texturile naturale precum lemnul, piatra și pânza sunt esențiale pentru a crea o atmosferă autentică. În ceea ce privește textilele pentru decor, optează pentru huse de perne din bumbac sau lână și draperii din in sau bumbac.

  1. Elemente handmade

Atenția la detalii este esențială în decorul rustic. Așadar, optează pentru elemente artizanale handmade, precum coșuri de răchită, suporturi de lumânări din ceramică lucrate manual sau tablouri pictate pe lemn. Aceste elemente adaugă o notă personală în sufragerie, accentuând esența stilului rustic.

  1. Piese de mobilier din lemn masiv

Aceste piese de mobilier ar trebui să fie punctul central al unei sufragerii în stil rustic. Alege canapele și fotolii din lemn cu linii naturale și mese de cafea din lemn brut. Masa de dining trebuie să ocupe un loc central în sufragerie, deoarece este locul unde te aduni împreună cu cei dragi pentru mese. Optează pentru o masă din lemn masiv cu aspect natural și scaune tapițate în culori naturale. Un alt element important într-o sufragerie rustică este șemineul sau soba de fontă, care poate fi folosită atât în scop decorativ, cât și în scop practic, pentru gătit. Poți instala un suport masiv din metal pentru depozitarea lemnelor de foc, pentru a accentua și mai tare stilul rustic și imaginea încăperii.

În concluzie, dacă te-ai decis să îți decorezi sufrageria în stil rustic, înseamnă că îți dorești să fii înconjurat de o atmosferă caldă și primitoare. Aceste 4 trenduri te vor ghida să îți transformi inima locuinței într-un colț de relaxare, exact pe stilul tău.

Sursa foto: freepik.com

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More