Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Sfaturi pentru o amenajare in stil minimalist de succes

0 897

O amenajare in stil minimalist este mereu o alegere buna, atata vreme cat sunt respectate cateva principii si cateva reguli pentru un stil minimalist autentic. Stilul minimalist a aparut inca din 1950 ca o manifestare artistica, urmand ca apoi sa se manifeste in amenajarile de interior. Stilul minimalist de succes se adreseaza persoanelor ordonate, implicand astfel o abordare simpla unde accentele cad pe mobilier, rezumandu-se la linii si forme care in sine definesc elementul artistic. Spatiul minimalist este gandit ca un concept definit de claritate, bun gust care sa confere senzatia de calmitate si relaxare intr-o maniera artistica.

Prima conditie este sa folosesti mobilier simplu, dar valoros. Concret, amenajarile interioare minimaliste mizaeaza pe descoperirea de noi valente a jocului de lumini si texturi.

Paleta coloristica este una redusa, dominanta este non culoarea alb, apelandu-se la nuante monocrome sau bej, crem, cafe au lait, care sa redea tendinta actuala a stilului si anume o evolutie din zona rece spre abordarea contemporana, redarea naturalului, intervenind astfel si nuantele de verde, turcoaz, insa pastelate.

Living modern minimalist

Stilul minimalist de succes nu se rezuma la constrangeri decorative, putand fi interpretat ca o modalitate de crearea a intregului spatiu ca un obiect de arta care sa redea o stare de liniste si calmitate, spatiul respira prin nonaglomerarea elementelor decorative si este ideal pentru amenajarea dormitorului pe acest stil.

In zona de bucatarie accentele cad pe corpuri de mobilier geometrice suspendate care mascheaza diferite aparaturi electrocasnice iar altele sunt vizibil expuse, devenind astfel adevarate obiecte decorative. Tratarea bailor poate fi una deosebita, nuantele putand fi monocrome sau usor orientate catre cele naturale de lemn.

Lumina joaca un rol cheie in definirea stilului minimalist, corpurile de iluminat ajung a fi ele insele opera de arta care prin simplitate si design uimesc.

Dining minimalist cu trei nuanțe distincte

Respectand aceste reguli si o buna simbioza a detaliilor poate duce la o amenajare in stil minimalist de succes care poate fi o solutie excelenta pentru toate amenajarile interioare, dar mai ales pentru spatiile cubice ale apartamentelor de bloc.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More