Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Sfaturi utile despre alegerea cabinei de duș potrivită pentru apartament

0 256

Alegerea unei cabine de duș ideală pentru apartamentul tău, cea care îți va satisface toate nevoile, nu este o sarcină prea ușoară. Pentru a ști cum  să alegi cabina de duș potrivită, trebuie mai întâi să îți cunoști baia, configurația acesteia și constrângerile asociate acesteia!

Într-adevăr, dacă vrei să profiți din plin de ea, va trebui să te asiguri că ai spațiul necesar pentru a-ți încadra cabina duș.

Fie că ești în căutarea unei cabine de duș sobre, dar practice, luxoase și stilate, trebuie luate în considerare mai multe criterii. Dimensiunile băii tale, precum și amenajarea acesteia, vor determina mărimea, dar și forma cabinei tale. Iată că îți oferim câteva căi de urmat pentru a te ajuta să faci o alegere bine gândită.

Ce trebuie să știi despre cabina de duș?

Dacă ritualul zilnic al dușului este un gest de igienă, este și un moment plăcut și privilegiat. Indiferent cât timp petreci în ea, cabina ta de duș trebuie să fie funcțională, confortabilă și robustă. Depinde apoi de tine să determini nivelul de confort, estetica și funcționalitățile pe care le cauți pentru a alege modelul ideal.

Ai de gând să optezi pentru un kit sau un duș la comandă? O instalație minimalistă și funcțională sau un model cu echipamente high-tech? Ce formă de cabină de duș se potrivește cel mai bine spațiului tău interior? Ai atâtea întrebări la care trebuie să răspunzi și lucruri de care să ții cont atunci când ai decis să îți cumperi o cabină duș și vrei să vizitezi un depozit cabine duș.

În primul rând, va trebui să alegi diferitele elemente ale dușului tău. Acestea vor trebui selectate cu atenție dacă decizi să optezi pentru un model pe măsură mai degrabă decât pentru un kit gata de asamblat.

De la alegerea modelului și accesoriilor, bugetul tău va fi afectat în funcție de aceste alegeri!

De exemplu, un model pe măsură va costa de 10 ori mai mult decât o instalație echipată de bază. Reține, totuși, că o cabină de duș te va costa întotdeauna mai puțin decât o cadă.

Cabinele de duș sunt în general ușor de instalat. Acestea oferă o modalitate sigură și rapidă de a obține un spațiu funcțional la un cost mai mic. Acesta este motivul pentru care modelele de cabine de duș se diversifică pe piață și cu siguranță și tu vei găsi modelul perfect pentru tine și baia din apartamentul tău.

Pătrată, dreptunghiulară sau sub formă de sfert de cerc, toate amenajările sunt posibile pentru a-ți oferi relaxare și bunăstare în fiecare zi.

Este foarte posibil să îți instalezi propria cabină de duș. Dar pentru a asigura o etanșare perfectă și o îmbunătățire bine construită, nu uita să apelezi la un profesionist cu experiență!

Cum să îți configurezi cabina de duș?

Găsirea cabinei de duș ideală este un prim pas. Tot ce rămâne este să selectați cu atenție fiecare dintre elementele sale. Dacă alegerea robinetelor este la libera alegere, în rest, va depinde în mare măsură de configurația spațiului din baia ta.

Trebuie avut grijă să alegi cu atenție forma cabinei de duș, baza întregii instalații, acordând atenție direcției de acces în cabină (față sau colț). Un acces care va restrânge posibilitățile de selectare a peretelui în funcție de locația cabinei tale de duș.

Pentru a te adapta oricărei situații, îți stă la dispoziție o gamă largă de pereți: pivotanți, glisați, pliați. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale, depinde de tine să-l alegi pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Ușile cu balamale oferă acces ușor și curățare simplă. Adaptate persoanelor cu mobilitate redusă, acestea necesită totuși un spațiu liber mare.

Ușile glisante au avantajul ca nu necesita spațiu suplimentar pentru deschidere. Cu toate acestea, funcționarea lor le face incompatibile cu cabinele de cele mai mici dimensiuni.

Ușile pliante combină economia de spațiu și deschiderea totală a dușului. Sunt potrivite pentru cabine de toate dimensiunile, dar ai grijă la întreținerea sistemului lor de șine.

Oricare ar fi cazul, preferă întotdeauna ușile din sticlă securizată anticalcar, care sunt mai rezistente și mai ușor de întreținut decât celelalte.

În ceea ce privește alegerea formei cabinei de duș, acolo din nou posibilitățile sunt numeroase și depinde foarte mult de preferințele tale. Pătrate, dreptunghiulare, sfert de cerc, ești liber să o alegi pe cea care se va potrivi spațiului tău interior.

Formele pătrate și sferturi de cerc sunt potrivite pentru toate dimensiunile băilor. Dacă ai o baie mare, optează pentru cabine dreptunghiulare pentru mai mult confort. O soluție foarte interesantă dacă vrei să schimbi cada cu un duș, fără să te simți înghesuit! Reține că acest format este și cel mai potrivit pentru persoanele cu mobilitate redusă.

Cum să faci alegerea potrivită pentru cabina ta de duș?

După cum ai înțeles, pentru a găsi cabina de duș ideală, fiecare element va fi important:

  • Instalare: este posibil să îți plasezi dușul într-un unghi, pe un singur perete, sau chiar să îl încorporezi. Spațiul disponibil va determina dimensiunea și formele cabinelor pe care le poți alege.
  • Formă și dimensiune: atunci când faci această alegere, dincolo de estetică, nu uita să păstrezi suficient spațiu pentru accesul în cabină.
  • Ușile: modul de acces în cabină va influența alegerea ușilor acesteia. Din față este posibil orice tip de ușă. Pentru o deschidere în unghi va fi însă necesar să optezi pentru uși pivotante sau glisante.
  • Armonizările: în funcție de buget și de dorințele tale de confort, poți opta pentru un simplu duș de mână însoțit de un duș deasupra capului, sau poți alege o coloană de duș. În ceea ce privește o combinație mixtă, alegerea este largă.
  • Cădița de duș: constituie baza dușului. Vei găsi cădițe clasice, moderne și chiar cădițe ecologice. Există ceva pentru toate gusturile!
  • Opțiunile de „confort”: rafturi sau nișe de depozitare, iluminat, scaune, oglinzi, echipamente electronice… Atâtea elemente opționale pentru a face ca dușul să fie unul

plăcut.

Acum că ai atâtea informații despre cabinele de duș, nu-ți rămâne decât să o cumperi pe cea potrivită pentru tine și baia din apartamentul tău.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More