TOP 10 aplicatii pentru telefoane Android
Selecțieîntocmită de Androidro.ro a celor mai interesante aplicații pe care le găsim prin Google Play.
Selecția de mai jos include aplicații din mai multe categorii, topul fiind întocmit la finalul lunii noiembrie 2018, ele sunt într-o ordine aleatorie și vin însoțite de o scurtă descriere plus link pentru descărcare.
TOP 10 aplicatii pentru telefoane Android
1-Fluid Navigation Gestures

Este o aplicatie pe care o consider interesanta si una care merita a fi testat. De cand am trecut de la Samsung la OnePlus 6, am renuntat la tastele integrate in sistemul de operare si controlez telefonul prin gesturi. Un simplu swipe, pe asta se bazeaza totul. Mi-a luat cateva zile sa ma obisnuiesc, insa am mai mult loc pe ecran si nu trebuie sa mai apesi fix pe iconita respectiva. OnePlus 6 are asa ceva integrat in sistemul de operare, insa aplicatia aceasta face acelasi lucru.
2-Google Pixel 3 Camera
Asa cum deja ati ghicit, este vorba despre o aplicatie de camera. Nu o gasiti in Google Play, insa link pentru descarcare si toate detaliile de care aveti nevoie, AICI (link xda.developers)
3-Button Mapper: Remap your keys

Este de departe cea mai buna aplicatie de acest gen. Practic, cu ajutorul ei, butoanele telefonului prind o noua “viata”. Fie ca este vorba despre butoanele de volum, butonul Bixby sau despre alt buton fizic de pe telefon, toate pot fi customizate de catre utilizator si pot prelua mai multe functii, exista suport si pentru dubla atingere.
4-Profiler
Sunt destul de multe aplicatii care iti arata detalii legate de telefonul tau mobile. Profiler este una dintre ele si este capabila sa-ti arate temperatura si voltajul acumulatorului, date in timp real despre retea, procesor, memorie RAM, etc.
5-Bouncer – Temporary App Permissions (Beta)
Probabil ca multi sunt neincrezatori cand instaleaza o aplicatie si aceasta incepe sa ceara permisiuni pentru diverse actiuni. Si din moment ce ai acordat permisiunile aplicatiei, acestea raman acordate si aplicatia poate colecta in fundal diverse date. Aplicatia aceasta te ajuta daca esti genul de persoana care nu are prea mare incredere in tehnologie.
Practic, acorda permisiunile unei aplicatii numai pentru putin timp, apoi le opreste. Nu necesita root sau alte interventii asupra sistemului de operare, insa nu este nici gratuita. Costa 4.29 lei.
6-EDGE MASK MUSIC pentru S8 si S9

Aplicatia lumineaza marginile laterale ale ecranului in ritmul muzicii, are si cateva setari disponibile.
7-Reachability Cursor
Este chiar o aplicatie noua, in stadiul beta. Aplicatia este destinata in primul rand celor cu degete mici, dar cu telefoane mari. Actioneaza ca un mouse traditional de la PC. Dupa instalare si acordarea de permisiuni, urmeaza un scurt tutorial de setare. Pe display iti vor aparea doua cercuri. Cel mare are rol de mouse si il controleaza pe cel mic si astfel, poti ajunge in zone ale ecranului mai dificil de ajuns pe un display cu diagonala mare.
8-Overdrop – Animated Weather & Widgets

O alta aplicatie cu adevarat noua, este si ea in stadiul beta. Cu toate astea, poate fi instalata si folosita. De fapt, este vorba despre o serie de widgeturi minimaliste bune pentru cei ce prefera sa fie la curent cu prognoza meteo. Interfata este cea care atrage, mai moderna si diferita de majoritatea aplicatiilor de acest gen.7
9-Make Money – Legitimate Passive Income Ideas
Fara alte explicatii – o aplicatie care te invata cum sa faci bani in modul online. Succesul nu este insa garantat ;). Sunt o serie de idei interesante acolo.
10-Voice Access

Aplicatia vine direct de la Google si astfel ne putem da seama ca este bine facuta. Nu este chiar un asistent personal si nici nu are suport pentru limba romana. Este ok pentru cei ce se descurca cu engleza si vor sa controleze telefonul mobil prin voce. “Go back, go home”, editare text, scroll si alte comenzi ce pot fi adresate telefonului.