Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Top 5 cele mai celebre branduri de haine din lume

Nu te lăsa pradă trendurilor. Nu lăsa moda să pună stăpânire pe tine, decide tu ce ești, ce vrei să exprimi prin felul în care te îmbraci și cum trăiești. Ia exemplu de la marii creatori de modă.

0 11.903

Dă-i unei fete pantofii potriviți și va putea cuceri lumea.”  Marilyn Monroe

Atunci când vine vorba de îmbrăcăminte, oamenii au obiceiul de a cheltui adevărate averi. Fie că este vorba de operele celor mai celebri designeri, sau de ceva mai puțin cunoscut, preferăm piesele vestimentare care ne reflectă cel mai bine personalitatea. Iată cele mai celebre 10 branduri de haine din întreaga lume.

GUCCI

Un strop de genialitate și un gram de inspirație de atât este nevoie pentru a satisface nevoile oamenilor… bogați. Gucci este casa de modă a cărui nume a intrat deja în pop culture, nume atât de cunoscut încât este confundat cu însăși moda italiană. Nu degeaba președintele John F. Kennedy l-a numit ”ambasadorul italian al modei”.

Imperiul lui Guccio Gucci a luat naștere la sfârșitul secolului al XIX-lea. Inspirat fiind de preferințele oamenilor bogați pentru genți de piele, pantofi creați pe comandă și… cai, Guccio Gucci pune bazele imperiului ce urma să reprezinte un real succes, acasă, în Florența. 

Gucci ca brand nu mai aparține astăzi familiei Gucci, însă ca tradiție a rămas neschimbată. Același mod de lucru, aceleași scopuri, aceleași satisfacții din partea clienților, toate strânse sub eticheta ”Made in Italy”.

CHANEL

Pasiunea pentru frumos, ambiția și perseverența au ajutat-o pe celebra Coco Chanel la crearea uneia dintre cele mai celebre case de modă din Franța. Numele de Chanel este greu de ignorat, iar moda de azi nu ar mai fi fost la fel fără creațiile desăvârșitei artiste, care a ridicat un imperiu din pasiune pentru modă. De la haine practice la poșete, lănțișoare de aur, șiraguri de perle și multe altele, Chanel a surprins, adesea șocat, industria modei prin creațiile sale unice.

Prin stilul unic și modelele inedite, Coco Chanel a reușit să arate o altă ”față” a modei feminine, marcând trecerea de la hainele rigide și ample la modele inspirate de moda masculină – materiale ușoare, modele comode și practice, păstrând nota de eleganță aparte. Fiind primul stilist care a impus negru în modă, rochia sa neagră devenind în scurt timp nu doar foarte căutată, dar și caracteristică pentru stilul Chanel, și-a păstrat mult timp poziția de lider în topul preferințelor.

GIORGIO ARMANI

„La Armani nimic nu este cu adevărat negru sau alb. La el totul este gri, iar în anii ’70 era bej. Pentru Giorgio Armani a te îmbrăca elegant nu înseamnă a fi remarcat ci a lăsa ceva în urmă.” – Mihai Cosmachi

Sub acest motto, crezând în eleganță și într-un lux discret, Giorgio Armani își creează un imperiu pe care îl conduce singur și azi, la vârsta de 84 de ani. După ce și-a dorit să facă medicină în tinerețe, pasionat de corpul uman, Armani a încercat să ofere posibilitatea oamenilor înstăriți să cumpere haine scumpe pentru a rămâne în anonimat atât pe cât își doresc.

Astfel a dezvoltat o afacere care are numeroase magazine în zeci de state, cu liniile Armani Prive, Giorgio Armani, Le Collezioni, Emporio Armani – linia urbană pentru tineri, Armani Jeans – care se vinde exclusiv în Statele Unite ale Americii şi în Canada – şi Armani Junior. Numele Armani s-a lipit însă şi de hoteluri, cafenele, ceasuri, telefoane mobile, parfumuri, fie realizate „în casă”, fie în parteneriat cu alte companii.

DIOR

Christian Dior, cunoscut sub numele de Dior, este o companie franceză de bunuri de lux controlată și condusă de omul de afaceri Bernard Arnault, care conduce, de asemenea, LVMH Moet Hennessy – Louis Vuitton – cel mai mare grup de lux din lume.

Fondată în 1946 de către designerul omonim Christian Dior, compania proiectează și vinde produse din piele, accesorii de modă, încălțăminte, bijuterii, ceasuri, parfum, machiaj și produse de îngrijire a pielii.  Deși în principal produce pentru femei, compania are divizia Dior Homme cu produse îndreptate către bărbați, iar îmbrăcămintea pentru copii este produsă sub numele de Baby Dior.

PRADA

Prada S.p.A este o companie italiană de modă, specializată în articole de lux atât pentru femei cât și pentru bărbați (accesorii de piele, încălțăminte, pălării, poșete și genți etc.). Compania a fost fondată în anul 1913 de Mario Prada.

Originalitatea produselor Prada a făcut din aceasta una din cele mai influente case de modă din lume, iar brandul a devenit un simbol al anilor 90. Semnătura Prada se regăsește pe cele mai luxoase produse fabricate din materiale de cea mai înaltă calitate. Cele mai importante accesorii ale companiei Prada sunt curele din piele, pantofii eleganți cu tocuri foarte înalte și poșetele feminine, toate având un strop de eleganță aparte.

Prada, alături de Calvin Klein și Gucci, este cunoscută pentru selectarea de modele care lucrează și prezintă exclusiv pentru firmele acestora. În luna mai 2007, Prada a intrat în colaborare cu producătorul de telefoane mobile LG Electronics și a lansat telefonul LG Prada KE850.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More