Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Top 5 lucruri pe care trebuie să le ai în curte

0 295

Atunci când stai la casă, marele avantaj este că te poți bucura de spațiul verde pe care o curte ți-l pune la dispoziție. Din acest motiv, trebuie să profiți la maximum de acesta, amenajându-l cât mai optim pentru activitățile tale, dar și cât mai practic.

Iată ce nu trebuie să-ți lipsească din curte:

1.Mobilier de grădină

Evident că primul și cel mai important lucru ce nu trebuie să-ți lipsească din curte este mobilierul. Pentru a-ți mobila spațiul ai două opțiuni: poți să-ți iei ceva timp și să-l construiești din lemne sau din paleți sau îl poți cumpăra direct, fără a avea însă posibilitatea de a-l personaliza extrem de mult.

Mai mult, e foarte important să alegi materiale rezistente la condiții vitrege, tocmai pentru a rezista cât mai mult timp.

2. Corpuri de iluminat

În nopțile de vară, curtea va reprezenta modul în care vei putea să te răcorești și vei putea petrece alături de cei apropiați ție. Astfel, alege să pui corpuri de iluminat cu lumină cât mai caldă, atât în locurile unde este așezat mobilierul de grădină, dar și în locurile casnice: locul grătarului sau a magaziei.

Dacă îți dorești să dai un look mult mai distinct curții tale, poți opta pentru ghirlande luminoase.

3. Copăcei

Pentru a arăta cât mai bine, dar și pentru a te bucura de răcoare în zilele însorite de vară, alege să plantezi în curtea ta câțiva pomi fructiferi. Pe lângă cele două avantaje menționate anterior, o dată cu trecerea timpului te vei putea bucura și de roadele pe care acesta ți le oferă.

Optează pentru pomi care se adaptează ușor la diferite condiții meteorologice, astfel încât să nu ai de lucru extrem de mult timp.

4. Grătar

Dacă ești un iubitor al deliciilor culinare, atunci grătarul este esențial pentru curtea ta. Acesta vă va permite să gătiți în aer liber, alături de prieteni, dar și să pregătiți legumele pentru delicatesele ce urmează a fi pregătite pentru iarnă.

Poți alege un grătar 100% din cărămidă sau poți opta pentru grătarele pe cărbune, care îți oferă și mobilitatea de care ai nevoie.

5. Fântână

Dacă dorești că grădina ta să fie o oază de liniște, atunci o astfel de achiziție poate fi exact ceea ce ai nevoie. E bine de știut faptul că sunetul căderii apei îți va oferi o senzație de calm și te va ajuta în reducerea stresului. Nu este necesar să fie o fântână extrem de mare, ci una care să se potrivească cu întreaga ta locuință.

În amenajarea grădinii tale ține cont și de modul în care ți-ai decorat întreaga casă, tocmai pentru că aceasta reprezintă o parte importantă. Nu uita și de aspectul practic al curții, care te va ajuta în depozitarea elementelor de grădină.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More