Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Topul celor mai scumpe cafele din lume

1 997

” În spatele fiecărui om de succes stă destul de multă… cafea. ” Diminețile încep cel mai bine cu o ceașcă de cafea aromată, doza de energie de care avem nevoie pentru restul zilei. Ei bine, fie că este vorba despre o cafea băută acasă sau într-o cafenea, prețul unei cești poate să ajungă la sume impresionante. Iată un top cu cele mai scumpe 10 cafele din lume.

Kopi Luwak

Această cafea a fost declarată ca fiind cea mai scumpă din lume. Prețul acesteia ajungând la 400 de euro pentru doar 500 de grame de cafea. Kopi Luwak este o cafea obținută din boabele ingerate de un animal, civeta de palmier, și care mai apoi au fost expulzate prin excremente. Boabele sunt mai apoi recoltate, spălate cu grijă și prăjite ușor pentru a nu distruge aroma complexă pe care au dobândit-o în urma procesului de digestie.

La Esmeralda

Cafeaua La Esmeralda ocupă locul 2 în clasamentul celor mai scumpe sortimente de cafea din lume. Pentru 100 de dolari pe 500 de grame, se poate achiziţiona o cafea cu gust intens produsă la Esmeralda Jaramillo, o plantaţie situată în munţii din Vestul Panama.

St. Helena

Cafeaua cu numele de St. Helena este produsă dintr-un soi de boabe de cafea care cresc exclusiv pe o insuliță din Atlanticul de Sud. Prețul acesteia ajunge la 80 de dolari pentru jumătate de kilogram de cafea.

Fazenda Santa Ines

Fazenda Santa Ines este o cafea produsă în mod tradițional pe o plantație din Brazilia. Tot procesul de fabricație este realizat manual, iar acestui fapt se datorează gustului intens și aromei speciale de caramel. Prețul pentru jumătate de kilogram pentru acest sortiment de cafea ajunge la 50 de dolari

Blue Mountain

Cea mai ieftină cafea de lux se numeşte Blue Mountain , iar prețul acesteia este de 45 de dolari pentru 500 de grame. Cafeaua se produce în estul Muntelui Albastru din Jamaica şi este recunoscută pentru gustul său fin. De asemenea, boabele din acest soi se utilizează la fabricarea lichiorului Tia Maria.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Cafea spune

    Prima din top este …. „spalata” si foarte scumpa. Poate ar trebui sa ne dam seama despre ce animale este vorba si sa facem si in Romania asa ceva.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More