Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Topul celor mai tari băuturi alcoolice

0 5.517

Crezi că ai un gust rafinat atunci când vine vorba de băuturi? Iată un top cu cele mai tari băuturi produse vreodată.

Fie că ieși cu prietenii în oraș la un pahar de vorbă, la o întâlnire de afaceri sau ești acasă savurând un film cu partenerul de viață, o bere sau un vin bun dau un plus de savoare în diferitele momente de relaxare. Însă unele băuturi alcoolice sunt o provocare chiar și pentru amatorii de senzații tari. Iată topul celor mai tari băuturi din lume.

Estonia Spirit (96,6%)

Estonieii, ca și rușii, sunt mari fani ai băuturilor spirtoase. Estonia Spirit (Eesti piiritus) este produsă de o distilerie din Rakveres, Estonia, intrând în Cartea Recordurilor în anul 1938 drept cea mai tare băutură alcoolică din lume, atunci având o concentrație de alcool de 98%.

Cocoroco (96%)

Produsă în Bolivia, Cocoroco este o băutură alcoolică obținută din trestie de zahăr, prin mijloace artizanale, la fel ca romul. Consumatorii au obiceiul de a consuma băutura cu puțin ceai, pentru a-i mai slăbi din tărie.

Everclear (95%)

De origine americană, Everclear este o bătură obținută integral din cereale. Însuși producătorul recomandă să nu fie consumată nediluată, datorită tăriei foarte puternice pe care o are. Chiar și așa, băutura este interzisă în unele state din SUA.

Spirytus rektyfikowani (95%)

Numită cu alte cuvinte, alcool ractificat și originară din Polonia, această băutură este folosită ca bază pentru lichioruri și alte diferite infuzii.

Bruichladdich X4 (92%)

Este un whiskey distilat de patru ori, așa cum se proceda cu secole în urmă. În mod obișnuit, băutura whiskey este distilată de două sau maxim trei ori în procesul de fabricație.

Îți plac băuturile tari și ești gata să explorezi necunoscutul? Te provoc să încerci una dintre aceste băuturi și să ne spui și nouă cum a fost. Hai, noroc!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More