Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Topul destinaţilor mai puţin cunoscute din România, realizat de jurnalişti francezi

www.cartitaplimbareata.ro www.ione.ro
0 1.459

Avem o ţară frumoasă, cu multe locuri spectaculoase, pe care le promovează mai mult străinii decât statul român. Jurnalişti francezi au făcut un top al unor destinaţii din România, mai puţin cunoscute. Sunt uimiţi că avem mori de apă vechi de un mileniu şi nu ştim să ne mândrim cu asta. Canionul 7 Scări şi Grădina Zmeilor sunt alte comori, unde vacanţa ar putea fi una de vis pentru orice turist.

România, văzută cu alţi ochi. Asta şi-au propus jurnaliştii site-ului „Le petit journal”. Din Franţa, au vrus să arate lumii comorile româneşti.

Pe primul loc au inclus cele 22 de mori de apă de la Rudăria, unice în Europa de Est.

Le găsim în judeţul Caraş-Severin, la 30 de kilometri de celebra cascadă Bigăr. Francezii se declară uimiţi că, deşi sunt vechi de 800 de ani, localnicii încă le mai folosesc pentru a face făină şi mălai.

Fiecare moară este moştenită, din moşi strămoşi, de mai multe familii care au obligaţia să o întreţină. Inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, Ţara Morilor de Apă este un muzeu viu, vizitat în fiecare an de mii de turişti.

În comuna cu o singură pensiune, turiştii se cazează în casele localnicilor. Pleacă de la moară cu un suvenir tradiţional. Găsesc de vânzare trăistuţe şi papuci tricotaţi din lână.

O altă comoară a naturii, promovată de francezi, este Canionul 7 Scări. Săpat în stâncă, de-a lungul anilor, de un părâu din Munţii Piatra Mare. Canionul 7 Scări nu are mai mult de 200 de metri, însă este extrem de spectaculos.

Aici nu se grăbeşte nimeni, pentru că fiecare pas trebuie gândit. Un bilet pentru spectacolul impresionant oferit de cascade costă doar 10 lei.

O minune a naturii pentru care 1.500 de oameni au stat, astăzi, la coadă. Punctul culminant este cea de-a treia scară, acolo unde turiştii trebuie să urce 15 metri pe verticală.

Şi Grădina Zmeilor din judeţul Sălaj i-a cucerit pe jurnaliştii francezi. Legenda spune că un grup de zmei ar fi fost pedepsiţi şi transformaţi în stane de piatră după ce au furat soarele de pe cer.

România e o ţară frumoasă, dar mult prea des ne întrebăm cum ajungem la ea? Asta v-am arătat şi în Campania Observator. Locuri spectaculoase care zac în nepăsarea autorităţilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More