Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Vine toamna. Cu ce activități înlocuim înotul și voleiul pe plajă

0 274

Toamna începe deja să își facă simțită prezența, timid, pe măsură ce temperaturile scad, în fiecare zi, câte puțin. Soarele nu mai încălzește cu aceeași putere, apa mării devine tot mai inabordabilă, iar tricourile ușoare își așteaptă pauza binemeritată, fiind înlocuite de polare călduroase.

Activitatea fizică este, însă, importantă în orice sezon. Beneficiile pe care le furnizează sănătății fizice și mentale sunt incontestabile, iar starea de bine nu se lasă așteptată prea mult după orice fel de antrenament sau mișcare. Așadar, cu ce înlocuim mult iubitele sporturi de vară, în sezoanele ploios și rece?

Ciclismul

Ciclismul poate fi practicat până la prima ninsoare, dacă nu te temi de o ploaie măruntă de munte, în cazul în care ești fan biciclete mtb sau dacă nu te sperie prima adiere de vânt. Îl poți practica singur, cu prietenii sau în cuplu, dar și alături de întreaga familie. În oraș sau la munte, pe drumuri rurale sau pe piste de ciclism, acest sport este unul de anduranță și totodată un exercițiu cardio grozav.

Joggingul

Iarnă sau vară, dacă ești un împătimit al joggingului, nimic nu te poate opri din a alerga. Stabilește-ți obiective privind distanțele parcurse și monitorizează-ți activitatea îți va fi mult mai ușor să ajungi la performanțele propuse privind distanța parcursă, viteza sau timpul alocat acestei activități.

Drumețiile

Iubitorii peisajelor montane se bucură de parcurgerea celor mai frumoase trasee și în perioada toamnei. România este foarte generoasă la acest capitol, iar temperaturile încă permit drumețiile în deplin confort, cu atât mai mult când ai un echipament corespunzător și îmbrăcăminte termică, pentru zilele mai răcoroase.

Sporturile de sală

Fotbalul sau baschetul pot fi practicate atât afară, atunci când vremea o permite, cât și în sala de sport. De altfel, dacă îți place tenisul, îl poți practica în spațiile special amenajate, închise ”în balon”. Sau poți opta pentru squash, care este mult mai eficient în ceea ce privește arderea caloriilor. Voleiul poate fi, de asemenea, practica în sala de sport, iar golful pe teren poate fi înlocuit cu minigolf. 

Înotul la bazin

Chiar dacă marea nu mai e la fel de atrăgătoare, din cauza temperaturii, nu înseamnă că nu mai poți înota. Există o mulțime de săli fitness care pun la dispoziția clienților și bazin, dar și centre spa dotate cu piscine încălzite, numai bune pentru a te relaxa după o zi extenuantă de muncă. Nu vei mai putea face scuba diving sau snorkeling în destinații apropiate, dar, asta nu înseamnă că trebuie să renunți la înot.

Fitness, yoga și pilates

Un abonament la o sală care oferă varietate îți poate asigura necesarul de mișcare, indiferent care sunt preferințele tale. Clasele de yoga și pilates te așteaptă, iar sala de fitness îți pune la dispoziție atât varianta de a-ți continua antrenamentele cunoscute, cât și pe aceea de a apela la serviciile unui instructor personal, care să îți sugereze cea mai potrivită rutină de exerciții și să îți monitorizeze evoluția.

Beneficiile sportului pentru menținerea și chiar îmbunătățirea stării de sănătate sunt incontestabile. Nu trebuie să renunți la activitatea fizică, doar pentru că temperaturile devin tot mai neprietenoase. Orientează-te către antrenamente și exerciții care pot fi practicate în deplin confort în orice sezon.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More