Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Zece filme care-ți vor rămâne în minte pe vecie

0 1.297

Filme uimitoare, care fac parcă timpul să se oprească în loc. Așa poate fi caracterizată următoarea colecție de filme și documentare, unele dintre ele chiar memorabile.

Te vor impresiona prin calitatea cadrelor, imaginile superbe cu natura, intensitatea emoțiilor transmise, sau mesajul de final pe care nu-l vei uita.

August Rush

August Rush, un tânăr muzician, nu știe cine sunt părinții săi. Dar vrea cu disperare să-i găsească și, dintr-un anumit motiv, crede că, dacă poate deveni un adevărat muzician, ei vor auzi muzica lui și vor fi reuniți cu fiul lor. Muzica fascinantă însoțește acest film în întregime, creând ceva cu adevărat minunat.

The Bear

Acest film povestește despre un pui mic care își pierde mama și se încheie prin atașarea unui urs diferit, mare, dar rănit. Împreună, ei supraviețuiesc numeroaselor procese, dintre care cea mai terifiantă este o ciocnirea cu vânătorii. Vizionarea neobișnuită este însoțită de o coloană sonoră perfectă. Efectul este să vă permiteți să călcați în lumea naturală și să simțiți ritmul ei cu fiecare celulă din corpul vostru.

Wild Flowers (Kytice)

Flori salbatice este un film de teatru ceh lansat în 2000. A fost regizat de F. A. Brabec.
Șapte legende aparent nelegate – lipite împreună doar de folclor, dispoziție, culoare și lumină – alcătuiesc această colecție cehă de poezie vizuală. Literatura originală, scrisă de Karel Jaromír Erben în 1853, conținea douăsprezece povești.

Ashes and Snow

Acest film documentar realizat de Gregory Colbert nu este un complot, dar vă atrage totuși prin intermediul imaginii sale uluitoare și reținute de frumusețe care reflectă unitatea omenirii cu natura. A fotografiat pe o perioadă de 13 ani în unele dintre cele mai incredibile și exotice colțuri ale planetei – Birmania, Etiopia, India, Antarctica, Sri Lanka, Tonga și multe altele.

Chronos

Principalele personaje ale acestui film documentar sunt monumentele culturale și istorice. Aceste artefacte, observăm, absoarbe viețile oamenilor care le-au creat și rămân pentru întreaga istorie, precum amprentele originale din epoca trecută a omenirii.

Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring

Aceasta este o parabolă filosofică, fascinantă și calmă, despre natura inexorabilă a timpului. Viața se mișcă în cicluri și de fiecare dată când viața pe Pământ este reînnoită, toți avem ocazia să ne renaștem. Coreea de Sud Kim Ki-duk se concentrează pe doi călugări – un profesor și elevul său, dezvăluind obstacolele pe care trebuie să le depășească în căutarea armoniei și a păcii.

The Fountain

În acest film, personajul principal, Tom, încearcă să găsească medicamente pentru soția sa Izzy. Sănătatea ei se înrăutățește în fiecare zi, dar Tom nu poate fi alături de ea în timp ce face experimente în laboratorul său. Un val de iubire, încercarea de a fi cu soția și de a-și prelungi viața arde în sufletul său. Această dramă filozofică din partea lui Darren Aronofsky este transpusa în mod viu, fără a folosi efecte speciale.

Samsara

O călătorie fascinantă de o oră și jumătate în cele mai uimitoare locuri de pe planetă. Regizorul Ron Fricke dezvăluie legătura indisolubilă dintre omenire și evenimentele care au loc pe Pământ, ciclul never-ending al vieții și al morții și complexitatea și diversitatea lumii.

Baraka

Acesta este un film documentar aproape legendar și un eseu filosofic, însoțit de o frumoasă coloană sonoră de operă – și niciun cuvânt vorbit. Singurul personaj aici este viața în sine, în toată diversitatea și în măreția sa interconectată. Privirea unei maimuțe așezate lângă un iaz nu este mai puțin profundă decât o vedere a adâncimilor cosmosului. Dansul oamenilor triburilor aborigene este la fel de natural și de frumos ca și balansarea copacilor din vânt.

Happy People: A Year in the Taiga

Vremea dură a Siberiei, neatinsă de om. Maiestatul râu Yenisei și micul sat Bakhta cu modul său simplu de viață. Oamenii pot supraviețui în acest fel de loc numai dacă se bazează pe ei înșiși. Există patru anotimpuri ale anului și, astfel, patru moduri diferite de viață.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More