Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Zece lucruri pe care le fac oamenii sănătoși în fiecare dimineață

0 254

Indiferent dacă te trezești simțindu-te ca un urs care iese din hibernare sau deschizi ochii și ești gata să înfrunți ziua, s-a dovedit că adoptarea unor obiceiuri sănătoase la rutina de dimineață reduce stresul, îmbunătățește somnul, dezvoltă abilitățile de gestionare a timpului și promovează o sănătate fizică și psihică mai bună.

Oamenii cu adevărat sănătoși, cei care par să strălucească în mod natural din interior, știu că a rămâne sănătoși înseamnă să te ții de rutină, chiar și atunci când vremurile devin grele.

10 lucruri pe care le fac oamenii sănătoși în fiecare dimineață

1. Beau un pahar cu apă imediat ce se trezesc

Apa consumată imediat ce te trezești îți rehidratează corpul după somn și activează sistemul digestiv.

Adaugă un strop proaspăt de suc de lămâie sau oțet de mere dacă vrei să obții efecte și mai bune.

Potrivit unui expert în sănătate, consumul de oțet de mere poate ajuta la orice, de la colesterol până la echilibrarea zahărului în sânge.

Acesta recomandă o lingură de cidru de mere nepasteurizat într-un pahar cu apă înainte de prânz și cină, în plus față de paharul de dimineață. 

2. Nu își verifică telefonul imediat ce au deschis ochii

Citirea tuturor mesajelor și verificarea știrilor și a rețelelor de socializare îți va aglomera mintea la prima oră a dimineții.

Dacă vrei cu adevărat să fii sănătos, așteaptă cel puțin o oră înainte de a te arunca asupra telefonului. Acest lucru te va ajuta să te concentrezi mai bine și va reduce stresul.

3. Sunt recunoscători

Concentrarea oe recunoștință pune bazele pozitivității pe tot parcursul zilei.

Petrece măcar un minut gândindu-te la toate lucrurile bune din viața ta și va fi mult mai greu pentru gândurile negative să intre și să preia controlul.

4. Fac mișcare

Fie că este vorba de plimbare, dans sau de un antrenament viguros pentru a-ți pune corpul în mișcare devreme dimineața, cheia pentru o viață sănătoasă este mișcarea, sub price formă a ei care te face fericit și lucrează corpul.

Practicarea unei activități fizice regulare poate ajuta la ameliorarea depresiei, la menținerea unei greutăți sănătoase, la reducerea riscului de boli cronice și multe altele.

Făcând acest lucru dimineața te ajută să simți că ai realizat cu adevărat ceva, creând un precedent sănătos și fericit pentru ziua în curs.

5. Aleg un lucru important pe care să-l facă în ziua respectivă

E o idee grozavă să te decizi asupra celui mai important lucru pe care vrei să-l îndeplinești în timpul zilei și, de preferință, să te asiguri că îl abordezi prima oară.

6. Iau un mic dejun sănătos

Un mic dejun sănătos îți va activa metabolismul și îți va oferi energia potrivită pentru a domina ziua.

7. Își răzuiesc limba

Răzuirea limbii la trezire te ajută să scapi de respirația de dimineață și este în conformitate cu procesul de întinerire de care corpul tău are nevoie pentru a face tranziția de la somn la trezire.

Potrivit unui igienist dentar, limba ta poate adăposti bacterii care sunt dăunătoare sănătății tale orale. Așa că, pe lângă periaj și ață dentară, răzuiește-ți limba.

8. Ascultă muzica preferată

Ascultarea muzicii preferate este o altă modalitate excelentă de a-ți pregăti ziua pentru succes.

9. Își exfoliază corpul

Un masaj uscat tradițional poate împrospăta și stimula pielea și sistemul limfatic, îmbunătățind circulația sângelui și eliberarea toxinelor acumulate.

Acest lucru reprezintă un plus excelent pentru un stil de viață sănătos sau, cel puțin, masajul revigorant îți va lăsa pielea uimitoare după aceea.

10. Își zâmbesc în oglindă timp de 30 de secunde

Acest exercițiu inspiră o atitudine pozitivă și este un excelent stimulator al stimei de sine.

Privește cum fericirea este reflectată în oglindă cu o privire hotărâtă că vei trece peste zi și îți vei îndeplini toate obiectivele.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More