Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Zece minciuni permise într-o relație fericită

0 972

Onestitatea este cheia oricărei relații, fie ea amoroasă sau nu. Când vorbim despre o relație de lungă durată, primul lucru care ne trece prin cap este probabil încrederea. Total adevărat. Încrederea este stâlpul de rezistență al unei relații, dar ca să ajungem la încredere, trebuie mai întâi să o câștigăm prin a ne dovedi merituoși de dragostea și rabdarea celuilalt.

Există însă și niște minciuni care nu numai că sunt permise, dar sunt chiar recomandate pentru a ne ajuta să întărim conexiunea cu cel drag.

Iată 10 minciuni premise în orice relație fericită

1. „Ai dreptate!’

Un fel de „hai să fim de acord că nu suntem de acord”. Este minciuna perfectă când spiritele se încing iar conversația începe să ia forma unei dispute. Poți opri conflictul din a lua și mai mare amploare prin a arăta că ai lăsat garda jos. E mai bine pentru am\ndoi până la urmă.

2. „Sunt OK.’

A zis ceva ce nu ți-a prea plăcut, dar ăsta nu este un capăt de lume, serios. Acordă puțin timp să procesezi ce tocmai ai auzit și mai apoi poți să redeschizi subiectul, când vei avea argumente noi și solide pentru a îl înfrunta. Poate chiar vei realiza că de fapt nu a zis ceva așa rău și doar ai exagerat tu puțin.

3. „Cred că înțeleg ce vrei să spui.’

Nu, nu înțelegi, dar sigur îți vei da seama în următoarele cinci minute, așa că nu îl mai pune să explice încă o dată. Nimănui nu îi place să se simtă neascultat de partener, așa că arată-i că erai atentă în tot timpul acela.

4. „Aș face orice pentru tine!’

Ai sări de pe un pod după el? Probabil nu, dar a face orice pentru persoana dragă înseamnă mai mult decât crezi, iar câteodată poate ar fi chiar mai ușor să faci ceva radical decât ceea ce este bine pentru amândoi. Nu îți face griji, nu va trebui să sari după el vreodată, dar va trebui să fii acolo în momentele dificile, așa că fii pregătită.

5. „Te iubesc mai mult decât orice!’

Mai mult decât ORICE? Înghețata, ai uitat de ea? Nu, nu îl iubești mai mult decât orice altceva pe lume, pentru că ai o iubire separată pentru fiecare lucru/persoană pe care îl/o iubești. Precum iubești ciocolata, nu îl vei iubi pe el vreodată LA FEL, dar este o minciună’ minunată să o auzi!

6. „Cina este minunată!’

Persoana aceasta a depus un efort uimitor ca să te impresioneze, așa că nu poți să îi spui că nu îți place ce ți-a gătit! Se va perfecționa cu timpul. Poate veți avea șansa chiar să gătiți împreună, iar atunci îl vei putea învăța adevărata artă a gătitului, dar până atunci, fii apreciativă și înțelegătoare!

7. „Arăți uimitor!’

Acesta este o minciună destul de delicată. Dacă sunteți la începutul relației, este perfectă, dar într-o relație de lungă durată ar trebui să îți ajuți partenerul să își aleagă cele mai potrivite piese care îl avantajează. Nu îl lăsa să iasă din casă ca un clovn, dar nici nu îi distruge încrederea în sine.

8. „Nu, nu cred ca el/ea e atractiv/ă!’

Dar ai întors capul, recunoaște! Dacă vă știți iubitul gelos din fire, mai bine folosiți această minciună pentru a evita un conflict inutil, dar dacă sunteți genul care vă uitați simultan la aceeași oameni și știți să apreciați un corp frumos, atunci nu ar trebui să aveți nevoie de minciuna aceasta.

9. „Iubesc cadoul acesta!’

Gestul contează mai mult decât cadoul, da? Acum că am stabilit asta, știm că probabil un pulover cu un ren nu e tocmai ideal in mijlocul lui iulie, dar privește partea bună, ai ținuta de Crăciun deja pregătită. Nu știi niciodată ce eforturi a depus acea persoană pentru a îți putea oferi un cadou, așa că fii recunoscătoare chiar dacă poate nu îți prea place ce ai primit.

10. „Desigur că îmi place să dorm în cort!’

Ai rezervat deja o cameră la un hotel de lux din zonă, dar el iubește natura. Serios, este un exercițiu extraordinar pentru tine să te bucuri de natură, iar el va vedea că ești dispusă să faci o excepție pentru el și sigur va aprecia asta. În plus, orice sacrificiu făcut în numele relației vă va aduce doar mai aproape unul de celălalt. Asta dacă, desigur, nu vă lezează sentimentele niciunuia dintre voi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More