Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Cinci motive pentru a alege o vacanță în Delta Dunării

0 99

Delta Dunării este un loc unic în Europa și singura Deltă care este înscrisă în Patrimoniul Unesco. Trebuie deci neapărat să se descopere atunci când alegi o vacanță în Delta Dunării un ecosistem clasat de o excepțională frumusețe, cu un farmec special și emoționant.

Alege o vacanță în Delta Dunării pentru  a descoperi orașul Tulcea.

Atunci când alegi o vacanță în Delta Dunării, cel mai bine ar fi să începi cu descoperirea orașului Tulcea. Este un oraș situat la porțile Deltei Dunării și punct de plecare pentru o excursie în Deltă. Poți găsi aici numeroase ambarcațiuni care te vor duce să descoperi cele mai frumoase peisaje pentru o excursie cu barca Delta Dunării. Dar, poți profita pur și simplu de faptul că ești aici, pentru a descoperi în acest sejur Centrul Muzeal Ecoturistic sau Manastirile de aici. 

Alege cazare în Delta Dunării pentru plajele sale sălbatice. 

Pe malurile Mării Negre se găsesc numeroase plaje sălbatice foarte frumoase, care trebuie să fie descoperite alegând cazare în Delta Dunarii. Poți alege cele mai frumoase pensiuni Delta Dunării pentru a te bucura de unele locuri ideale atunci când ești în căutarea de liniște. Există de exemplu aici, plajă Gura Portiței care se întinde pe 4 km, ideală pentru cei care nu apreciază aglomerația. Plajă se află la 50 de km față de Tulcea și se întinde între lacul Golovița și Marea Neagră.

Alege All Inclusive Delta Dunării pentru a descoperi bucătăria locală

Poți alege all inclusive Delta Dunarii  pentru a descoperi frumusețea ținutului și a benefica de un sejur complet, astfel pe lângă servicii de cazare excepționale vei putea savura și preparate autentice. Cea mai bună alegere atunci când ești în căutare de peisaje spectaculoase. Pe lângă magnifica priveliște ce o oferă asupra locurilor din jur, se poate admira aici apusul de soare.

Alege  o excursie cu barca Delta Dunării pentru a admira colonia dee pelicani.

Dacă ajungi prin Delta Dunării, trebuie neapărat să alegi și o excursie cu barca Delta Dunării, pentru a admira colonia de pelicani. Două din cele opt specii de pelicani ocupă Delta, numărul lor fiind extrem de important, pentru fauna locală. Se estimează ca  în jur de 2500 de cupluri de pelicani trăiesc aici. 

Dar, pelicanii nu sunt singurele specii de păsări prezente în acest areal. Se pot număra în jur de 176 de specii de păsări în Deltă, în total peste 300 de specii de păsări, un lucru perfect pentru amatorii de păsări și fotografi. 

Alege o vacanta in Delta Dunarii pentru a descoperi satul Mila 23.

Într-o excursie în Delta Dunării trebuie neapărat să se descopere și Mila 23, satul cu cu o populație mică ce își pastreaza obiceiurile intacte. Se pot descoperi aici astfel cele mai frumoase tradiții iar locuitorii satului sunt cei mai primitori. În societatea de astăzi este din ce în ce mai dificil să păstrăm contactul cu tradițiile reale. Cu toate acestea, Delta Dunării a reușit să le conserve. Pescuitul tradițional este încă practicat aici, departe de industrializare și de rentabilitate. Poți gusta încă borșul de pește adevărat. Astfel că, cei de aici vor pregăti mâncăruri tradiționale, așa cum au fost transmise din generație în generație.

Excursii cu barca pentru familii prin canalele din Delta Dunării

O plimbare cu barca cu familia într-un cadru magic este cea mai bună ocazie de a descoperi adevărata Deltă a Dunării, dincolo de orice imaginație. Se va putea contempla o natură neatinsă, o vegetație luxuriantă, unică în Europa, dar și nenumăratele păsări și pești care o populează. Într-un cadru romantic, poți experimenta pacea și liniștea naturii, departe de agitația marilor orașe și de viața de zi cu zi.

Delta Dunării înseamnă o vegetație luxuriantă și sălbatică, la fel ca în prima zi a creației lumii, care acoperă aceste întinderi de apă și de pământ. Delta Dunării este și un labirint de canale, de mlaștini, de lacuri, de dune de nisip și de infinite culori. Din 1991, situl este una dintre rezervațiile mondiale ale biosferei selectate de UNESCO. Este un loc bun pentru observarea păsărilor, fiind înconjurat de stufărișuri. Imensele suprafețe acoperite cu stuf și mlaștini compun un decor de neuitat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More