Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Cinci idei despre cum să alegi candelabrele potrivite fiecărei încăperi

0 644

Candelabrele au reprezentat un simbol al opulenței, statului și bunăstării. Chiar dacă astăzi nu au aceeași semnificație, sunt folosite atât în amenajările clasice, cât și în cele moderne ca element central.

Iată cum să alegi acest tip special de corpuri de iluminat pentru fiecare zonă a locuinței.

Alegerea candelabrului: recomandări în funcție de încăpere

În procesul de selecție a celor mai bune candelabre pentru amenajarea interioară, trebuie să ții cont de: stilul corpului de iluminat, dimensiunile produsului și înălțimea cablului sau lanțului de prindere, numărul de becuri, dar și de tipul de încăpere. Inspiră-te din recomandările de mai jos.

  1.  Candelabru pentru living

Sufrageria sau livingul este, de multe ori, mai spațios decât alte camere ale locuinței, ceea ce înseamnă că poți opta pentru candelabre de mari dimensiuni, cu mai mult de cinci brațe sau cu numeroase socluri pentru becuri.

Alege un model spectaculos, care să devină punctul central al amenajării: simetric și cu elemente antichizate pentru un living în stil clasic sau cu un model abstract și culori metalice pentru un design modern. 

  1.  Candelabru pentru hol

Un candelabru amplasat în hol atrage atenția încă de la intrarea în locuință și dă tonul întregii amenajări. Acesta trebuie să se potrivească stilului de design interior și dimensiunilor încăperii. Pentru casa scării poți folosi un corp de iluminat special, circular sau asimetric, cu o înălțime mare. Mai mult, ține cont de paleta cromatică. Dacă vrei ca spațiul să pară mai amplu, optează pentru nuanțe deschise și multe becuri cu lumină neutră.

  1.  Candelabru pentru bucătărie

Un mod inedit de amplasare a candelabrului în bucătărie este deasupra mesei sau a insulei. Corpurile de iluminat potrivite pentru zona de dining sunt, în general, mai înguste și au o lungime mai mare, iar cablurile de prindere sunt lungi și permit fixarea la o înălțime mai mică.

  1.  Candelabru pentru dormitor

În camera de dormit sunt folosite candelabrele cu mai puține brațe, în funcție de dimensiunile încăperii. Totodată, este indicat să alegi becuri cu lumină caldă, pentru a crea o atmosferă relaxantă și intimă. Poți opta pentru modele simple, monocromatice și minimaliste sau, din contra, pentru lustre minuțios lucrate, cu multe detalii clasice impresionante. Atenție la amplasarea produsului în raport cu patul, lungimea și lățimea încăperii, astfel încât să nu creezi o senzație de disproporționare.

  1.  Candelabru pentru camera copilului

Candelabrele pot fi potrivite pentru camera copilului, cât timp sunt confecționate din materiale rezistente la impact. Montează-le cu cablul de susținere cât mai scurt. Astfel, sporești siguranța în timpul jocurilor. De asemenea, ai la dispoziție o gamă mai mare de culori și modele mai creative dintre care să alegi.

Dacă îți dorești să amenajezi fiecare încăpere a locuinței într-un mod deosebit, achiziționează candelabre de înaltă calitate, cu dimensiunile potrivite și care respectă stilul de design interior ales de tine. Pentru un living clasic ai la dispoziție lustre cu cristale și metal patinat, corpurile de iluminat în formă de coarne de cerb sunt ideale pentru o bucătărie rustică, cele simple și moderne se potrivesc într-un dormitor minimalist, iar modelele colorate pot înveseli camera copilului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More