Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

10 destinații de vacanță de primăvară în România

0 1.919

Plaiurile mioritice sunt întotdeauna mai bine puse în valoare primăvara, un anotimp în care natura prinde viață, iar verdele inundă văile, câmpiile, munții, într-o simfonie a culorilor. Străbatem orașe medievale, ne scăldăm în apele termale, ne minunăm de câmpuri de narcise, ca să ajungem în unica Deltă a Dunării.

Poiana Narciselor

În fiecare primăvară, natură reînvie într-o mica poiană din Dumbrava Vadului oferind un adevărat spectacol parfumat, plin de culoare. La o distanță de 60 de kilometri, Poiana Narciselor se întinde pe sute de hectare ca să își răsfețe oaspeții cu un covor înmiresmat în luna lui mai. Turiștii aleg, cu precădere, acest loc, declarat rezervație naturală, în special de Sfinții Constantin și Elena, atunci când are loc Festivalul Narciselor.

poiana-narciselor

Vacanța de primăvară în România: Viscri

În inima Transilvaniei se află un sat pitoresc ce l-a impresionat și pe Prințul Charles al Marii Britanii. Satul Viscri păstrează farmecul de odinioară, iar Biserica fortificată a devenit un adevărat simbol al comunității săsești. Lăcașul de cult a fost realizat în secolul al XIII-lea și a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Mocănița pe Valea Vaserului

Dacă sunteți în căutare de zone frumoase, atunci trebuie sa faceți o plimbare cu mocănița prin Maramureș, pe Valea Vaserului. În anii de demult purta numele de Calea Forestieră din Vișeu de Sus și folosea la transportul lemnelor. Ce trebuie să știți? Traseul începe în stația Vișeul de Sus și capătul final este stația Paltin.

Trenul cu abur merge încet, pe o lungime de 21 de kilometri, și vă poartă prin Munții Maramureșului, prin cele mai frumoase locuri pe care să le descoperiți primăvara. Sezonul turistic de primăvară începe pe 22 martie. Puteți consulta programul și rezerva bilete de pe site-ul oficial cffviseu.com.

Mocanita-Maramures

Delta Dunării

Vara este mult prea cald și aveți toate șansele să vă piște țânțarii, așa că primăvara este cel mai potrivit anotimp în care să vizitați Delta Dunării. Natura se trezește la viață, nuferii creează o simfonie de culoare, stuful se înalță semeț prin mlaștină, iar păsările se întorc din țările calde. Locurile cele mai bune pentru a asista la așa spectacol este din barcă, navigând pe canalele pline cu stufăriș și mici vietăți.

Sibiu

Primăvara turiștii aleg Hermannstadt! Lăsați-vă purtați pe străzile vechii cetăți, în căutare de noi locuri neexplorate și va fi o întreagă aventură cu parfum medieval. Aveți o mulțime de atracții pe care să le vizitați, fotografiați sau, pur și simplu, să admirați arhitectura locului. Turnul Sfatului, Muzeul Astra, Biserica Evanghelică, Podul Minciunilor sunt doar câteva dintre obiectivele pe care să le includeți în itinerarul de primăvară.

panorama sibiu

Băile 1 Mai

Mii de turiști aleg să își petreacă vacanțele la Ștrandul Venus din Băile 1 Mai, ca alternativă la aglomerata stațiune Băile Felix. Dacă alegeți să petreceți mini vacanța de Paște sau de 1 Mai, costurile pentru cazare sunt cuprinse între 70 și 200 de lei. Stațiunea se află la doar 7 kilometri de Oradea, iar cei care aleg să petreacă aici câteva zile se vor bucura de liniște, verdeață și tratamentele balneo.

Geoagiu Băi

Rămânem tot în zona stațiunilor balneare și ajungem în Geoagiu Băi, o zonă ce merită explorată! Turiștii au ce să viziteze aici, fiind una dintre stațiunile cu ape mezotermale, cascadă și ruinele Castrului Roman Germisara, Drumul Roman, Băile Termale Romane.

Baile-Romane-Geoagiu-Bai

Azuga

Dacă alegeți muntele, aerul curat de Azuga și peisajele montane vă vor face bine. În stațiunea de pe Valea Prahovei turiștii sunt așteptați cu numeroase atracții, de la pârtii de schi – iarna, până la vechi castele, precum Castelul Cantacuzino. Traseele prin munți bucură iubitorul de natură, care se poate întoarce dintr-o vacanță de aici cu mii de fotografii și amintiri.

Cimitirul Vesel de la Sapanta

Ne întoarcem în Maramureș, la Săpânța, pentru a vizita Cimitirul Vesel. A devenit faimos pentru crucile sale viu colorate, ce au notate versuri care amintesc despre persoana care a fost înmormântată. Primul epitaf datează din anul 1935, iar crucile sculptate din lemn au transformat cimitirul într-o atracție turistică.

Cimitirul-vesel-de-la-Sapanta

Roșia Montană

Din cauza evenimentelor din 2013, Roșia Montană luptă din greu să redevină un punct turistic pe harta României. Nu doar localnicii vor avea de câștigat, ci ș turiștii care vizitează aceste meleaguri. După o primă vizită la galeriile romane vă veți încărca de energii pozitive, după care continuați drumeția în Piatra Corbului și la Piatra Despicată. Denumirea localității vine de la râul care scaldă regiunea, Râul Roșia. Un râu bogat în minerale, în special oxizi de fier, ce amintesc de mineritul de peste 2.000 de ani.


Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More