Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Zece destinații exotice pentru o lună de miere perfectă

0 1.183

Un moment pe care fiecare cuplu îl așteaptă după nuntă este luna de miere, așa că ți-am pregătit o listă cu recomandări de 10 destinații exotice pe care le poți alege.

Croaziera Caraibe

Pentru acei tineri însurăței care nu visează decât la răsfăț, răsfăț și iarăși răsfăț, există și varianta de a-și petrece luna de miere pe un vas de croazieră, făcând un tur al insulelor din Caraibe. În felul acesta, ar putea avea parte de tot răsfățul din lume, dar, în plus, nici nu ar trebui să ridice un deget pentru organizarea vacanței.

Maldive

Se poate să visezi ca, în luna de miere, să ai parte de o experiență exotică pe unele dintre cele mai neatinse plaje din lume. Sau, de ce nu, să petreci câte o zi, pe rând, pe câteva dintre cele peste 1000 de insule de coral din arhipelag și să faci baie noaptea, în lumina planctonului bioluminiscent.

Dacă visezi la toate astea, clar poți pune Maldive pe lista ta.

Santorini, Grecia

Situată într-un vulcan activ, Santorini este considerată o bijuterie a Mării Egee și una dintre cele mai vizitate insule ale Greciei, dar și una dintre cele mai romantice destinații din lume, fiind mereu în topurile tinerilor însurăței de pretutindeni.

De ce ai vrea să-ți petreci luna de miere în Santorini? Să ne gândim! Să fie apusurile de poveste? Sau apa cristalină? Ori poate plajele colorate, căsuțele albe scăldate în lumina soarelui ori, de ce nu, cultura culinară grecească?

Toate acesta, și multe altele, sunt motive suficient de puternice pentru a te reculege în Santorini după evenimentul vieții tale.

Bali, Indonezia

Vegetație luxuriantă, valuri grozave, tocmai bune să te cocoți în vârful lor cu o placă de surf, cele mai frumoase piscine-infinit, culturi de cafea și ceai, terase de orez modificate parcă în Photoshop, ei bine, acestea sunt doar câteva dintre motivele ce te-ar putea aduce în Bali.

Seminyak ar putea fi o bază excelentă pentru un sejur la plajă, dar și pentru explorarea insulei.

Cultura și religia hindu, precum și obiceiurile deosebite creează împreună o experiență fantastică pentru o lună de miere, dar nu numai. Bali este insula care, de-a lungul timpului, a inspirat multe scenarii de cărți și filme (Eat, Pray, Love) și care, astăzi, își așteaptă cu brațele deschise turiștii curioși, mulți dintre ei chiar proaspeți însurăței.

Sri Lanka

Marco Polo a descris Sri Lanka drept una dintre cele mai frumoase insule pe care le-a văzut vreodată și pe bună dreptate. De altfel, afirmația celebrului explorator este valabilă și astăzi, având plaje virgine, neumblate încă de picior de om, jungla verde din interiorul insulei, dar și o faună impresionantă.

Toate acestea fac din ”Lacrima Indiei”, cum este ea supranumită, o destinație ce trebuie văzută măcar o dată într-o viață de om.

În plus, peisajele de vis, natura, oamenii primitori și ritmul lent în care viața curge aici fac ca Sri Lanka să fie o destinație perfectă pentru toți aceia care își doresc să trăiască din plin relaxarea. Și totuși, insula oferă și o mulțime de activități pe care le poți descoperi într-o lună de miere.

Punta Cana, Republica Dominicană

Imaginează-ți acum un paradis insular cu un nisip atât de alb și atât de fin încât nici nu ai zice că-i real. Adaugă apele limpezi, turcoaz, respectiv o mulțime de opțiuni de cazare la prețuri rezonabile, și s-ar putea să te alegi cu una dintre cele mai apreciate destinații exotice pentru o lună de miere de neuitat în Caraibe.

Zanzibar, Tanzania

Situat în imediata apropiere a coastei Tanzaniei, la doar 35 de kilometri, Zanzibar este o destinație tropicală ce a urcat rapid în topurile destinațiilor pentru luna de miere, și asta nu doar datorită resorturilor de lux și a plajelor desprinse parcă din cărțile poștale, nu alta, ci și datorită activităților marine și experienței culturale unice.

Fiind fostă colonie portugheză, sultanat al Omanului, dar și protectorat al Marii Britanii, Zanzibar a reușit să își câștige independența abia în 1963, istoria sa formând de-a lungul timpului o cultură aparte.

În Zanzibar mergi, în primul rând, ca să pierzi noțiunea timpului și să te bucuri de ritmul lent în care se desfășoară viața pe insulă. Cum altfel, dacă nu lenevind toată ziua pe plajă? Și ce altceva ar fi mai potrivit după istovitoarea perioadă de dinainte, presărată cu atât de multe detalii organizatorice, dar și după nunta în sine?

Thailanda (Krabi)

Când vine vorba de Thailanda, este greu să te rezumi la o singură destinație, având, pe de o parte, Bangkokul, căruia i-ai putea dedica 2-3 zile, sau tradiționalul Chiang Mai, pe de alta, unde ai putea petrece lejer o săptămână.

Pentru o lună de miere exotică, stațiunile de pe plajă, precum Ao Nang sau Railay (Krabi), ar putea fi o bază excelentă pentru a face island hopping și pentru a explora paradisurile tropicale din Marea Andaman.

Orice cuplu de aventurieri s-ar putea îndrăgosti iremediabil de Thailanda, găsind aici, la tot pasul, plaje cu nisip alb, recifuri de corali, peșteri uimitoare, cascade și insule nepopulate. Sigur, dacă simțul tău al aventurii nu dă pe-afară, nu trebuie să faci un pas înapoi, ba dimpotrivă, căci Thailanda te va suprinde oricum!

Palawan, Filipine

Nelipsită din topurile internaționale cu destinații exotice, precum ”Best Islands in the World”, Palawan este o bucată de rai de o frumusețe rară.

Situată la o oră și jumătate de Manila, Palawan poate fi o experiență memorabilă pentru luna ta de miere.

Goa, India

Când vine vorba de Goa, ne gândim, inevitabil, la soare, nisip fierbinte, petreceri pe plajă, toate îmbinate cu spiritualitate și cu nelipsita cultură indo-portugheză, evidentă atât în cultura culinară, cât și în stilul arhitectural. Destinație turistică încă de pe vremea coloniștilor, Goa s-a transformat în timp într-o destinație boemă pe care o preferă foarte mulți artiști ai vremurilor noastre.

Recunoscută pentru fâșiile lungi de nisip auriu, prețurile foarte accesibile, mâncarea excelentă și oamenii primitori, Goa este, așadar, locul unde turiștii aleg să-și petreacă atât vacanțele anuale, cât și luna de miere.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More