Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

Totul despre Feng Shui: ce este, cum funcționează și cum poți aplica și tu principiile

0 2.924

Feng shui este o practică tradițională originară din China antică, care susține că folosește forțele energetice pentru a armoniza indivizii cu mediul înconjurător. Oricine poate aplica principiile Feng shui în propria locuință sau la birou, acestea fiind foarte ușor de pus în practică.

Origini și scurtă istorie

Pornind de la studierea mediului înconjurător, tendința care este cunoscută acum sub numele de Xing Fa sau Școala formelor, Feng Shui a evoluat în timp cu ajutorul maeștrilor care l-au îmbunătățit, aducându-și aportul prin crearea a multor școli. În prezent, Școala formelor este folosită în conjuncție cu Li Qi Păi sau Școala tiparelor energiei (Qi), devenind curentul cunoscut sub numele de Feng Shui tradițional sau clasic.

În Occident, se pare că Feng Shui a ajuns prin cercetările făcute de Stephen Skinner care a publicat cartea „The Living Earth Manual of Feng Shui – Chinese Geomancy” în anul 1976. În timp, din dorința de a simplifica și a oferi o aplicabilitate imediată, Feng Shui a fost denaturat, ajungându-se la folosirea unei singure scheme energetice pentru orice casă (faimosul „pătrat magic” sau Luo Shu) care se suprapune peste casă. Spre deosebire de variantele moderne, în școala de Feng Shui tradițional a Stelelor Zburătoare, de exemplu, există 216 configurații energetice calculate la față locului, pe baza observațiilor și măsurătorilor făcute cu o busola specială (Luo Pan).

Revenind la Feng Shui tradițional, acesta rămâne un sistem complex de analiză a spațiului și timpului și a modului în care acestea ne influențează. Configurația energetică a unui spațiu este analizată împreună cu influența mediului exterior, rezultânt astfel o imagine clară a spațiului în care locuim și muncim. Configurația energetică ne spune ce este posibil să se întâmple celor care trăiesc în spațiul respectiv și pe baza ei se oferă sugestii de amenajare, activatori ai energiilor bune și remedii care să corecteze influențele energiilor negative.

Cele mai importante reguli Feng shui

  1. Despre principiile Feng shui s-au scris cărți întregi pe care le poți aprofunda, însă începătorii se pot concentra pe acestea:
  2. Ușa de intrare trebuie să fie solidă, confecționată din lemn masiv sau din metal.
  3. Holul de la intrare trebuie să fie întotdeuna curat și bine organizat, luminos, aerisit și să aibă plante.
  4. Canapelele și fotoliile ar trebui să fie bine proporționate cu dimensiunea livingului și să fie potrivite nevoilor familiei.
  5. Feng shui mai cere și ca acestea să nu fie plasate sub fereastră, ci lângă un perete.
  6. Este recomandat să nu alegi piese de mobilier cu linii drepte, pentru că energia se oprește în marginile acestora.
  7. În dormitor, evită montarea oglinzilor – se crede că acestea pot strica relația de cuplu.
  8. Capacul vasului de toaletă ar trebui să fie coborât atunci când tragi apa, dar și când nu folosești wc-ul.
  9. O casă plină de plante este o casă plină de energie pozitivă.
  10. Dacă vrei să ai o relație romantică armonioasă, dormitorul trebuie să fie potrivit pentru doi.
  11. Fântânile Feng shui, indiferent de dimensiunea lor, vor atrage prosperitate.
  12. Cristalele sunt folosite pentru a atrage energia pozitivă.
  13. Bambusul este considerat norocos în Feng shui, dar e recomandat să îl primești, nu să îl cumperi.
  14. Evită tablourile sau ilustrațiile cu imagini violente sau agresive.
  15. Dacă lucrezi de acasă, spațiul de lucru ar trebui să fie cât mai departe de dormitor.
  16. Dacă ai o bucătărie mică, ai grijă să fie mereu bine luminată.

Energii Feng shui pentru prietenii trainice

În interiorul locuinței, zona corespunzătoare prieteniei este colțul din dreapta, cel mai depărtat când stai cu spatele lipit de ușa de intrare.

Vrei să ai parte de prietenii dinamice și „energizante”? Amplasează în acest colț o lampă și las-o aprinsă cinci ore pe zi.

Când simți că o amiciție e pe cale să se destrame, pune în acest colț câteva pietre grele; vor juca rolul de ancoră!

Dacă în colțul din dreapta al curții plantezi un piersic, vei asigura longevitatea unei bune prietenii.

Îți asiguri un aflux permanent de musafiri dacă zugravesti camera principala în roz sau roșu – asta reprezintă fericire, bunăstare și dragoste.

O locuință situată la subsol sau demisol poate induce o stare de izolare. Asigură-te că intrarea e bine luminată, fără nimic îngrămădit sau în dezordine pe acolo și că numele tău e scris citeț pe sonerie.

Tehnici Feng shui pentru dragoste

Dragostea este în stânsă legătură cu dormitorul, așa că tehnicile Feng shui pentru dragoste sunt concentrate pe această cameră.

Menține ordinea în dormitor și nu ține niciodată aici lucruri pe care nu le folosești.

Lasă lumina să între în dormitor ziua și trage draperiile înainte de asfințit.

Pune în dormitor un clopoțel și sună din el de fiecare dată când ieși din dormitor. Bate din palme când intri în dormitor. Sunele acestea sunt menite să atragă energia pozitivă și spiritele bune.

Lasă loc liber în dulapul tău de haine, în locul în care îți ții lenjeria și în noptieră ta, ca și cum ai imparii aceste spații cu cineva.

Nu face niciodată gimnastică în dormitor. Acesta trebuie să fie un spațiu pentru iubirea romantică, iar atunci când aduci energia care rezultă din muncă fizică și efort în dormitor, dragostea fuge.

Îndepărtează toate urmele relațiilor vechi. Dacă vrei să păstrezi amintirile pune-le în cutii, leagă-le cu ață căreia i-ai făcut noduri și pune-le pe cel mai de sus raft din cămară sau din debara.

Când ești singură în casă, lasă ușile de la dormitor deschise și închide-le dacă în casă ta a venit cineva care îți place.

Nu dormi pe mijlocul patului, ci pe una din jumătăți. Ține în pat două perne, dar dormi mereu doar pe aceeași pernă. Dacă patul este la perete și are o singură laterală liberă nu dormi niciodată la margine, ci numai la perete.

Aranjează-ți biroul în stil Feng Shui

Stai cu fața la ușa, dar nu în dreptul ei! Vei avea, astfel, o poziție de putere, în care beneficiezi doar de energia pozitivă care va trece pragul. Nu stă cu fața la perete, pentru că energia ta pozitivă este blocată.

Nu sta cu fața la altcineva, pentru că energiile voastre se vor „război”! Nu stă nici cu spatele la cineva, dacă nu vrei să fii luată pe nepregătite de energia acestei persoane.

Cea mai bună poziție pentru oamenii de vânzări este în sud-estul biroului; dacă muncă pe care o desfășori este una creativă, mută-te cu tot cu calculator în nordul sau vestul biroului!

Poziția ideală într-un birou presupune că toți cei din incinta să se vadă între ei și să fie cu făță spre ușa.

Aruncă toate lucrurile inutile și, cu permisiunea colegilor, adună-le pe toate din întreg biroul pe care-l împărțiți. Tot ce este vechi și nefolositor împiedică energiile să circule și nu vei înregistra nici un progres.

Pune-ți statuete norocoase pe birou! Cocoșul, calul în galop, broască-țestoasă sunt reprezentări ale succesului. Testoasei îi stă bine în spatele tău, iar calul nu trebuie să-l orientezi niciodată spre ușa sau fereastră!

În partea de sud-est a biroului, ar trebui amplasat un acvariu cu pești sau o minifântână, iar partea de nord este rezervată pentru un seif din metal. În rest, poți decora în voie cu clopoței de vânt, decorațiuni sferice, cristale polifatetate.

Lasă liber mijlocul biroului, că energia să circule nestânjenită!

Prezența plantelor este încurajată, dar stai departe de cele ascuțite sau înțepătoare, precum cactușii. În schimb, ai liber la crinul-păcii, bonsai, iederă-englezească.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More