Zecedouăzeci.ro
Mai mult decât sfaturi și idei

5 lucruri pe care să le faci astfel încât mașina ta să fie cât mai bine întreținută

0 287

Îngrijirea unei mașini nu este necesară doar pentru ca aceasta să arate bine, ci este esențială dacă îți dorești să reziste cât mai mult timp.

Dacă acorzi o atenție deosebită modului în care ai grijă de mașina ta vei observa faptul că cheltuielile cu aceasta vor scădea semnificativ, iar atunci când te vei gândi să o vinzi, vei putea cere și un preț mai mare.

Iată 5 lucruri pe care să le faci constant astfel încât automobilul tău să fie cât mai bine îngrijit:

1.     Spală mașina o dată la două săptămâni sau ori de câte ori e nevoie

Cel mai simplu lucru pe care îl poți face pentru a ști că mașina ta se va menține cât se poate de bine este să te asiguri că ajungi cu ea la spălătorie cel puțin odată la două săptămâni sau ori de câte ori e nevoie. Pe lângă faptul că aceasta va arăta cât se poate de bine, îndepărtarea prafului și a elementelor nedorite va ajuta la protejarea caroseriei împotriva deteriorării. Mai mult, utilizarea unei substanțe de protecție bazate pe ceară te va ajuta să-ți menții vopseaua caroseriei cât mai bine.

2.     Vizite constante la mecanic

Mecanicul este doctorul mașinii, motiv pentru care va trebui să mergi cu aceasta la el ori de câte ori ai o problemă, dar și anual pentru a-i face revizia. Mecanicul cu siguranță știe care sunt elementele esențiale pe care să le verifice, dar uite-le și aici: filtrele de aer și combustibil, uleiul, plăcuțele de frână, aerul condiționat și, în unele cazuri, chiar și distribuția la mașină.

3.     Verifică mereu starea anvelopelor tale și presiunea acestora

Dacă îți dorești să te simți mereu în siguranță, atât tu, cât și pasagerii tăi, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te asiguri că cauciucurile tale sunt conforme. Astfel, utilizează anvelope de vară, în sezonul estival și pe cele de iarnă în sezonul rece sau, dacă nu vrei să te mai complici cu schimburile, optează pentru cauciucurile all season. Mai mult, nu uita că e absolut necesar să îți verifici pneurile, tocmai pentru a nu avea probleme la frânare, cu consumul de combustibil sau manevrabilitatea.

4.     Alimentează mereu cu același tip de combustibil

Un alt lucru pe care îl poți face astfel încât mașina ta să fie cât mai bine întreținută este să alimentezi mereu cu același tip de carburant. În acest fel vei evita ca instalația mașinii tale să se înfunde sau să forțeze motorul.

5.     Condu cu atenție

Forțarea automobilului și conducerea imprudentă poate avea un efect dăunător asupra acestuia. Încearcă pe cât posibil să menții mașina mereu în turațiile potrivite, pentru a nu suprasolicita motorul.

Îngrijirea adecvată a mașinii tale este esențială pentru menținerea performanței optime și prelungirea duratei de viață a vehiculului tău. Respectarea unui program de întreținere regulat, acordarea atenției detaliilor și conducerea prudentă pot face diferența în păstrarea mașinii tale în cea mai bună formă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă o replică

Adresa email nu va fi făcută publică

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More